Διαβάστε αναλυτικά τα υλικά και τη συνταγή στο akispetretzikis.com.

Μέθοδος Εκτέλεσης

Αφαιρούμε τα κουκούτσια από τα κεράσια και τα κόβουμε στη μέση.

Τοποθετούμε μία κατσαρόλα σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και βάζουμε τον χυμό κεράσι και 250 γρ. κεράσια. Βράζουμε για 10 λεπτά μέχρι να έχουμε ένα σιρόπι.

Μεταφέρουμε το μείγμα της κατσαρόλας σε ένα μπλέντερ και χτυπάμε 2 λεπτά.

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180ο C στον αέρα.

Σε ένα μπολ βάζουμε τα αλεύρια και το βούτυρο καρύδας, λιωμένο.

Σε ένα άλλο μπολ χτυπάμε 1 αυγό με 3-4 κ.σ. νερό και το βάζουμε στο μπολ με τα αλεύρια και το βούτυρο.

Παίρνουμε ένα ταψί 30x25 εκ. και απλώνουμε μια λαδόκολλα ώστε να καλύπτει τον πάτο και τα τοιχώματα του.

Ρίχνουμε το μείγμα στο ταψί και αλείφουμε με το ένα αυγό.

Ψήνουμε για 15 λεπτά μέχρι να πάρει ένα χρυσαφένιο χρώμα.

Αφαιρούμε από τον φούρνο και αφήνουμε στην άκρη 10 λεπτά να κρυώσει.

Σε ένα μπολ βάζουμε το τριμμένο αμύγδαλο, το μέλι, το γάλα, το ινδοκάρυδο, το εκχύλισμα βανίλιας και τα 3 αυγά.

Ανακατεύουμε καλά για 2 λεπτά μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά.

Ρίχνουμε το μείγμα πάνω από το παντεσπάνι που έχουμε ήδη φτιάξει.

Ψήνουμε για 25-35 λεπτά μέχρι να πάρει ένα ωραίο χρυσαφένιο χρώμα.

Σερβίρουμε με 30 γρ. κεράσια και το φιλέ αμυγδάλου.