Διαβάστε αναλυτικά τα υλικά και τη συνταγή στο akispetretzikis.com 

Μέθοδος Εκτέλεσης

  • Πλένουμε τις φράουλες, αφαιρούμε το κοτσάνι τους και τις στεγνώνουμε πολύ καλά.
  • Βάζουμε τις φράουλες, το μέλι και το νερό σε μία κατσαρόλα σε χαμηλή προς μέτρια φωτιά και αφήνουμε για 15-20 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν οι φράουλες, ανακατεύοντας ανά διαστήματα.
  • Προσθέτουμε τους σπόρους τσία και σιγοβράζουμε για άλλα 5 λεπτά ανακατεύοντας ανά διαστήματα με μία ξύλινη κουτάλα.
  • Αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και αφήνουμε τη μαρμελάδα να κρυώσει. Όσο κρυώνει τόσο γίνεται παχύρευστη η μαρμελάδα.
  • Αποθηκεύουμε σε αποστειρωμένα βαζάκια στο ψυγείο για 1 μήνα.
  • Σερβίρουμε πάνω σε ψωμί με σαφράν.