Διαβάστε αναλυτικά τα υλικά και τη συνταγή στο akispetretzikis.com.

Μέθοδος Εκτέλεσης

  • Ζεσταίνουμε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά.
  • Σπάμε τα αμύγδαλα σε ακανόνιστα κομμάτια και τα καβουρδίζουμε για 1 λεπτό ενώ ανακατεύουμε ανά διαστήματα.
  • Αποσύρουμε το τηγάνι από τη φωτιά και αφήνουμε τα αμύγδαλα να κρυώσουν.
  • Στο πολυμηχάνημα με τα μαχαίρια χτυπάμε τη ρικότα και το μέλι μέχρι να ομογενοποιηθούν μεταξύ τους.
  • Μεταφέρουμε σε ένα μπολ τη ρικότα και το μέλι. Προσθέτουμε τα αμύγδαλα , το εκχύλισμα βανίλιας και το γιαούρτι. Ανακατεύουμε με μία σπάτουλα σιλικόνης.
  • Ψιλοκόβουμε την κουβερτούρα και τη ρίχνουμε στο μπολ.
  • Προσθέτουμε τα σμέουρα, τα κεράσια και ανακατεύουμε με τη σπάτουλα να ομογενοποιηθούν τα υλικά μεταξύ τους.
  • Καλύπτουμε τα τοιχώματα και τον πάτο μιας φόρμας 10x22 εκ. με μεμβράνη.
  • Αδειάζουμε το μείγμα στη φόρμα και καλύπτουμε την επιφάνεια του με μεμβράνη.
  • Βάζουμε στην κατάψυξη και αφήνουμε όλο το βράδυ, μέχρι να σφίξει το παγωτό.
  • Ξεφορμάρουμε και κόβουμε σε φέτες.
  • Διακοσμούμε με φύλλα μέντας και σερβίρουμε.