Δείτε αναλυτικά τα υλικά και την πλήρη συνταγή στο akispetretzikis.gr

Μέθοδος Εκτέλεσης

  • Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τα αγγουράκια, τον ανανά, τις πιπεριές τσίλι, το κρεμμύδι και 1 κ.γ. από το αλάτι.
  • Παράλληλα, σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε τη ζάχαρη, το μηλόξιδο, 250 γρ. νερό και τα φέρνουμε σε βρασμό. Ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει η ζάχαρη. Αφαιρούμε από τη φωτιά και αφήνουμε το μείγμα στην άκρη μέχρι να κρυώσει.
  • Μεταφέρουμε το μείγμα με το αγγούρι σε ένα σουρωτήρι, το ξεπλένουμε καλά και το προσθέτουμε στο μείγμα με το ξίδι. Το αφήνουμε να μαριναριστεί για 1 ώρα και το τοποθετούμε στο ψυγείο για να παγώσει.
  • Παράλληλα, σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε το υπόλοιπο νερό με το ρύζι και βράζουμε για 20 λεπτά με σκεπασμένο με καπάκι.
  • Αφαιρούμε το ρύζι από τη φωτιά και το αφήνουμε για 5 λεπτά στην άκρη, να τραβήξει τα υγρά του.
  • Βάζουμε το σπορέλαιο σε ένα τηγάνι σε βάθος 1 εκ. και σε αυτό τηγανίζουμε τα wonton.
  • Τα αφαιρούμε και τα στραγγίζουμε πάνω σε χαρτί κουζίνας.
  • Αφαιρούμε το περισσότερο λάδι από το τηγάνι και σε αυτό που έχει μείνει τηγανίζουμε τα χτυπημένα αυγά, σαν να φτιάχναμε μια ομελέτα.
  • Αφαιρούμε την ομελέτα από το τηγάνι και την κόβουμε σε λεπτές λωρίδες.
  • Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τη σόγια, το μιρίν, το σπορέλαιο και τα σουσάμια. Στο μείγμα αυτό ανακατεύουμε τον τόνο και τον μαρινάρουμε για 5 λεπτά.
  • Μοιράζουμε το ρύζι στα μπολ, προσθέτουμε από πάνω τον τόνο, το μείγμα του ανανά, την ομελέτα, τα κρεμμυδάκια, το λάχανο και τα wonton.
  • Πασπαλίζουμε με σουσάμι τον τόνο και σερβίρουμε.