Δείτε αναλυτικά τα υλικά και την εκτέλεση στο akispetretzikis.com

Μέθοδος Εκτέλεσης

Κόβουμε το κουνουπίδι σε μπουκετάκια και το βάζουμε σε ένα μπολ μαζί με τα μανιτάρια.

Ρίχνουμε σε δόσεις στο πολυμηχάνημα με τα μαχαίρια και χτυπάμε μέχρι να μοιάζει το κουνουπίδι με κόκκους ρυζιού.

Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και το βούτυρο σε μια μεγάλη κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά.

Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο και την πιπεριά τσίλι.

Σοτάρουμε για 2-3 λεπτά μέχρι να χρυσαφίσουν ελαφρά.

Προσθέτουμε τα κλωνάρια δεντρολίβανου, τον πελτέ ντομάτας, και ανακατεύουμε καλά με τη βοήθεια μιας κουτάλας.

Προσθέτουμε το τριμμένο κουνουπίδι μαζί με τα μανιτάρια και σοτάρουμε για 3-4 λεπτά.

Προσθέτουμε το νερό, το αλάτι και το πιπέρι.

Αφήνουμε για 10 λεπτά μέχρι να μαλακώσει το κουνουπίδι και να μειωθούν τα υγρά της κατσαρόλας.

Αφαιρούμε τα κλωνάρια του δεντρολίβανου.

Αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και προσθέτουμε τον μαϊντανό και τη διατροφική μαγιά.

Ανακατεύουμε και ελέγχουμε τα καρυκεύματα.

Σερβίρουμε με μακαρόνια ολικής, ξύσμα λεμονιού, δεντρολίβανο και λίγο ελαιόλαδο.