Αναλυτικά η εκτέλεση και τα υλικά στο akispetretzikis.com

Μέθοδος Εκτέλεσης

  • Με ένα κοφτερό μαχαίρι κόβουμε κατά μήκος το σώμα του αστακού στα δύο.
  • Βάζουμε μια βαθιά κατσαρόλα με νερό και πολύ αλάτι στη φωτιά και βράζουμε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες του κατασκευαστή.
  • Με τη βοήθεια μιας τσιμπίδας αφαιρούμε τα ζυμαρικά από το νερό και τα κρατάμε χωριστά σε ένα μπολ, μέχρι να τα χρειαστούμε. Σε άλλο μπολ κρατάμε 150 γρ. από το νερό του βρασμού.
  • Βάζουμε σε μία πλατιά κατσαρόλα (που να χωράει τους αστακούς) το κρασί, τα 150 γρ. νερό από το βρασμό των ζυμαρικών, το θυμάρι, το τσίλι, το σκόρδο ψιλοκομμένο και τον κύβο κοτόπουλο.
  • Αφήνουμε να πάρουν μία βράση, προσθέτουμε τα κομμάτια του αστακού και βράζουμε για άλλα 5-7 λεπτά. Αφαιρούμε τον αστακό από την κατσαρόλα.
  • Προσθέτουμε το αλάτι, το ελαιόλαδο και το πιπέρι.
  • Σιγοβράζουμε και αφήνουμε να εξατμιστούν τα υγρά της κατσαρόλας στο μισό.
  • Αφαιρούμε τα κλωναράκια του θυμαριού και προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος.
  • Ξαναβάζουμε την κατσαρόλα στη φωτιά και την αφήνουμε μέχρι να πάρει μία βράση η κρέμα γάλακτος.
  • Κόβουμε τις λιαστές ντομάτες σε λεπτές λωρίδες και τις ανακατεύουμε με τη σάλτσα.
  • Βάζουμε τα μακαρόνια σε μία πιατέλα μαζί με τους αστακούς και τη σάλτσα.
  • Ρίχνουμε από πάνω τη γραβιέρα, τα φύλλα βασιλικού και σερβίρουμε.

Tip

Μπορεί να έχουμε συνηθίσει την αστακομακαρονάδα με κόκκινη σάλτσα, η συγκεκριμένη εκδοχή, όμως, θα σας ενθουσιάσει χάρη στην πλούσια, ιδιαίτερη γεύση της.