Αναλυτικά η εκτέλεση και τα υλικά στο akispetretzikis.com

Μέθοδος Εκτέλεσης

  • Σε ένα μπολ βάζουμε το ταχίνι, το φιστικοβούτυρο, το μέλι, τους χουρμάδες ψιλοκομμένους, τα βερίκοκα ψιλοκομμένα, τα μύρτιλα, το ξύσμα από το πορτοκάλι, τους κολοκυθόσπορους, αλάτι και ανακατεύουμε πολύ καλά μέχρι να αναμειχθούν όλα τα υλικά και αρχίσει να σφίγγει το μείγμα.
  • Προσθέτουμε την τριμμένη καρύδα, τη βρόμη και ανακατεύουμε πολύ καλά με τα χέρια μας  μέχρι να απορροφηθεί όλη η βρόμη από το μείγμα.
  • Στρώνουμε λαδόκολλα σε ένα βουτυρωμένο ταψί 25x32 εκ. και απλώνουμε καλά το μείγμα με τα χέρια μας.
  • Σκεπάζουμε με μία λαδόκολλα και πιέζουμε με ένα μικρότερο σκεύος ώστε να ισιώσει όλη η επιφάνεια.
  • Βάζουμε στο ψυγείο για 2-3 ώρες για να σφίξει.
  • Ξεφορμάρουμε και κόβουμε σε μπάρες με πριονωτό μαχαίρι.