Δείτε αναλυτικά τη συνταγή στο akispetretzikis.com

Μέθοδος Εκτέλεσης

  • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180ο C στον αέρα.
  • Αλευροβουτυρώνουμε μία φόρμα 22x10 εκ. και αφήνουμε στην άκρη.
  • Σε ένα μπολ αναμειγνύουμε το αλεύρι γ.ο.χ., το αλεύρι ολικής, τη σόδα, το μπέικιν πάουντερ, το μοσχοκάρυδο και το αλάτι.
  • Σε ένα άλλο μπολ αναμειγνύουμε το τριμμένο καρότο, την καστανή ζάχαρη, το ηλιέλαιο, το αυγό και τον ανανά με ένα σύρμα χειρός.
  • Μεταφέρουμε τα στερεά υλικά στο μπολ των υγρών και ανακατεύουμε με μια σπάτουλα μέχρι να ομογενοποιηθούν όλα τα υλικά μεταξύ τους.
  • Αδειάζουμε το μείγμα στη φόρμα και ψήνουμε για 50-60 λεπτά.
  • Μεταφέρουμε πάνω σε μία σχάρα και αφήνουμε για 15 λεπτά να κρυώσει.
  • Στη συνέχεια ξεφορμάρουμε και αφήνουμε το κέικ πάνω στη σχάρα να κρυώσει εντελώς.

Για το γλάσο

  • Σε ένα μπολ αναμειγνύουμε την ζάχαρη άχνη με το νερό και ανακατεύουμε με ένα κουτάλι μέχρι να έχουμε ένα λείο και παχύρρευστο μείγμα.
  • Παράλληλα, βάζουμε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά να ζεσταθεί.
  • Bάζουμε τις φέτες ανανά στο τηγάνι να καραμελώσoουν ελαφρά και από τις δύο πλευρές για 2-3 λεπτά.
  • Αφήνουμε στην άκρη να κρυώσουν.
  • Ρίχνουμε το γλάσο πάνω από το κέικ και σερβίρουμε με τις φέτες ανανά.