Διαβάστε αναλυτικά τα υλικά και τη συνταγή στο akispetretzikis.com

Εκτέλεση: 

Βάζουμε ένα τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά.

Ρίχνουμε το ελαιόλαδο και τα κομμάτια μελιτζάνας.

Σοτάρουμε για περίπου 10 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν οι μελιτζάνες.

Καθώς περιμένουμε να σοταριστούν οι μελιτζάνες, βάζουμε σε ένα μπολ το κους κους μαζί με το βραστό νερό και το καλύπτουμε με μεμβράνη. Αφήνουμε στην άκρη για 5-6 λεπτά, μέχρι να απορροφήσει όλο το νερό.

Παράλληλα, σε ένα άλλο μπολάκι ετοιμάζουμε το dressing ανακατεύοντας με τον χυμό από το λεμόνι, το γιαούρτι, το ταχίνι και το μέλι.

Όταν το κους κους απορροφήσει όλο το νερό, το αφρατεύουμε με ένα πιρούνι.

Αλατοπιπερώνουμε και προσθέτουμε μέσα το αγγούρι, τα τοματίνια, τον δυόσμο, τον μαϊντανό, το κρεμμύδι, το ½ από το dressing μας και ανακατεύουμε καλά.

Όταν και οι μελιτζάνες μας είναι έτοιμες, τις προσθέτουμε πάνω από τη σαλάτα μας και ρίχνουμε και το υπόλοιπο dressing από πάνω.

Tip: Παραδοσιακά, η σαλάτα τρώγεται μέσα σε φύλλα μαρουλιού, που τα χρησιμοποιούν σαν σπάτουλες με τις οποίες την παίρνουν λίγη-λίγη και την τρώνε μαζί με το μαρούλι.