Διαβάστε αναλυτικά τα υλικά και τη συνταγή στο akispetretzikis.com

Εκτέλεση: 

  • Σε μια κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά προσθέτουμε το νερό, τη γλυκόζη, τη ζάχαρη, το εκχύλισμα βανίλιας και τα αφήνουμε να πάρουν μια βράση για 3-4 λεπτά.
  • Μόλις βράσει το μείγμα το μεταφέρουμε σε ένα μπολ και το αφήνουμε να κρυώσει καλά, σε θερμοκρασία δωματίου, για 20 λεπτά.
  • Σε ένα βαθύ μπολ χτυπάμε το τυρί κρέμα με το ραβδομπλέντερ (μπίμερ) και στη συνέχεια προσθέτουμε το μείγμα που έχουμε κρυώσει.
  • Μεταφέρουμε το μείγμα σε μια παγωτομηχανή και το χτυπάμε για 1 ώρα ή μέχρι να πήξει το μείγμα.
  • Τοποθετούμε σε ένα μπολ και αποθηκεύουμε στην κατάψυξη.