Διαβάστε αναλυτικά τα υλικά και τη συνταγή στο akispetretzikis.com 

Μέθοδος Εκτέλεσης

Παίρνουμε τα φιλέτα και με τη βοήθεια ενός μαχαιριού αφαιρούμε το δέρμα.

Κόβουμε σε λεπτές φέτες ή σε πολύ μικρά κομμάτια. Ο χρόνος που θα αφήσουμε το ψάρι στη μαρινάδα για να ψηθεί, αλλάζει ανάλογα με το μέγεθος των κομματιών που θα κόψουμε το ψάρι μας. Ιδανικά το κόβουμε σε ταλιάτα δηλαδή σε λεπτές φέτες 3 χιλιοστών.

Βάζουμε τις φέτες από το ψάρι σε ένα μπολ και προσθέτουμε το ξύσμα και τον χυμό από το πορτοκάλι, το λεμόνι, τα lime και ανακατεύουμε.

Προσθέτουμε το τζίντζερ τριμμένο, την πιπεριά τσίλι ψιλοκομμένη και καλύπτουμε με διάφανη μεμβράνη. Φροντίζουμε η μεμβράνη να ακουμπάει την επιφάνεια του μείγματος ώστε το ψάρι να είναι πάντα βυθισμένο στη μαρινάδα.

Βάζουμε στο ψυγείο για 20-30 λεπτά μέχρι να αλλάξει χρώμα.

Για το σερβίρισμα

Αφαιρούμε από το ψυγείο και σουρώνουμε.

Μεταφέρουμε σε πιάτο ή μικρό μπολάκι και προσθέτουμε ελαιόλαδο, το τσίλι ψιλοκομμένο, τον κόλιανδρο, αλάτι, πιπέρι, 2 κ.σ. από τη μαρινάδα, φέτες από lime και σερβίρουμε.

Tip - Για να μάθετε περισσότερα για το ceviche δείτε το ημερολόγιό μου!