Διαβάστε αναλυτικά τα υλικά και τη συνταγή στο akispetretzikis.com 

Μέθοδος Εκτέλεσης

  • Βάζουμε σε μία κατσαρόλα νερό μέχρι τη μέση και βάζουμε σε μέτρια προς δυνατή φωτιά να βράσει.
  • Κόβουμε σε φέτες τα 2 λεμόνια και τα βάζουμε στην κατσαρόλα.
  • Προσθέτουμε το δεντρολίβανο και το θυμάρι.
  • Κόβουμε το κρεμμύδι στα 4 και το ρίχνουμε στην κατσαρόλα.
  • Τέλος, προσθέτουμε το κοτόπουλο και αφήνουμε για 20 λεπτά να βράσει.
  • Όταν το κοτόπουλο φτάσει τους 65°C και δεν είναι πλέον ροζ αφαιρούμε από την κατσαρόλα και αφήνουμε να κρυώσει.
  • Κόβουμε σε μπουκίτσες 1-2 εκ. και τα αφήνουμε στην άκρη.
  • Αφαιρούμε το μίσχο (το κομμάτι που συνδέει το φύλλο με το φυτό) από το φύλλο των kale και το κεντρικό νεύρο του φύλλου που είναι χοντρό και σκληρό με ένα μαχαιράκι.
  • Κόβουμε τα φύλλα στα 4 και τα βάζουμε σε ένα μπολ.
  • Σε ένα άλλο μπολ ετοιμάζουμε το dressing της σαλάτας.
  • Βάζουμε το γιαούρτι, τον χυμό από το 1 λεμόνι, το ελαιόλαδο, το κρεμμύδι, το αλάτι, το πιπέρι και ανακατεύουμε με ένα σύρμα χειρός.
  • Ψιλοκόβουμε τα φιλέτα της αντζούγιας και τα προσθέτουμε στο μπολ.
  • Ανακατεύουμε καλά και ρίχνουμε το dressing στο μπολ με το kale.
  • Ανακατεύουμε με ένα κουτάλι να πάει παντού το dressing.
  • Προσθέτουμε τα κομμάτια του κοτόπουλου, κόβουμε τα τοματίνια στη μέση και τα ρίχνουμε και αυτά στο μπολ.
  • Τέλος, κόβουμε τα φουντούκια με το μαχαίρι σε κομμάτια και τα προσθέτουμε στο μπολ.
  • Ελέγχουμε τα καρυκεύματα και σερβίρουμε.