Διαβάστε αναλυτικά τα υλικά και τη συνταγή στο akispetretzikis.com 

Για τη σάλτσα πέστο

Βάζουμε όλα τα υλικά, εκτός από την παρμεζάνα, στο μούλτι και χτυπάμε καλά μέχρι να γίνει πολτός όλο το μείγμα.
Προσθέτουμε την παρμεζάνα και χτυπάμε λίγο ακόμα.
Ελέγχουμε αν η σάλτσα μας χρειάζεται κάτι και το συμπληρώνουμε.

Για τα κολοκυθάκια

Κόβουμε τα κολοκύθια με το μαντολίνο σαν ζυμαρικά σε λεπτές λωρίδες ή φέτες και στη συνέχεια σε λεπτά στικ, σαν σπαγγέτι, με τη βοήθεια ενός μαχαιριού.
Τα ανακατεύουμε με το αλάτι και τα βάζουμε σε ένα σουρωτήρι για 10 λεπτά.
Τα ξεπλένουμε με νερό και τα στραγγίζουμε καλά.
Μεταφέρουμε τα κολοκυθάκια σε ένα μπολ και τα ανακατεύουμε με το ελαιόλαδο.
Προσθέτουμε τη σάλτσα πέστο και ανακατεύουμε με προσοχή να μη σπάσουν τα στικ κολοκυθιού.
Μοιράζουμε τα κολοκύθια σε 4 μπολ.
 

Για το σερβίρισμα

Κόβουμε την ντομάτα στα 4, αφαιρούμε τα σπόρια και την τεμαχίζουμε σε κυβάκια.
Γαρνίρουμε κάθε μπολ με τη ντομάτα, την τριμμένη παρμεζάνα και το κουκουνάρι και προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι.