Διαβάστε αναλυτικά τα υλικά και τη συνταγή στο akispetretzikis.com 

Μέθοδος Εκτέλεσης

  • Τοποθετούμε ένα βαθύ τηγάνι με σπορέλαιο στη φωτιά.
  • Σε ένα μπολ προσθέτουμε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ και ανακατεύουμε. Δημιουργούμε μία τρύπα στη μέση και προσθέτουμε την τριμμένη ντομάτα, τη ντομάτα ψιλοκομμένη, το τριμμένο κολοκύθι και το κρεμμύδι ψιλοκομμένο.
  • Σπάμε με το πιρούνι τη φέτα σε χοντρά κομμάτια και τη ρίχνουμε στο μπολ.
  • Χοντροκόβουμε τον δυόσμο, τον βασιλικό, τον μαϊντανό και τα προσθέτουμε στο μπολ.
  • Ρίχνουμε την ξερή ρίγανη, πιπέρι, αλάτι και ανακατεύουμε με απαλές κινήσεις.
  • Σχηματίζουμε τους ντοματοκεφτέδες δίνοντας οβάλ σχήμα με δύο κουτάλια.
  • Ψήνουμε σε μέτρια φωτιά για 3-5 λεπτά για να πάρουν χρώμα. Όταν οι ντοματοκεφτέδες είναι έτοιμοι τους μεταφέρουμε σε ένα ταψί στρωμένο με απορροφητικό χαρτί. Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία μέχρι να τελειώσει όλο το μείγμα.

Για το σερβίρισμα

  • Μεταφέρουμε ντοματοκεφτέδες σε ένα πιάτο. Προσθέτουμε στο κέντρο στραγγιστό γιαούρτι, πάπρικα, δυόσμο και σερβίρουμε.