Δείτε αναλυτικά τα υλικά και τη συνταγή στο akispetretzikis.com

Μέθοδος Εκτέλεσης

Για τα muffins

  • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170° C στον αέρα.
  • Τοποθετούμε ειδικά χαρτάκια σε δύο φόρμες για muffin με 6 θήκες.
  • Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι με το αλάτι και το μπέικιν πάουντερ.
  • Στον κάδο του μίξερ τοποθετούμε το λιωμένο βούτυρο, το γάλα, την κρυσταλλικλη και την καστανή ζάχαρη, το ξύσμα λεμονιού, τα αυγά, και τα χτυπάμε σε μεσαία ταχύτητα με το φτερό.
  • Προσθέτουμε το μείγμα με το αλεύρι στον κάδο του μίξερ, και χτυπάμε απαλά 1-2 λεπτά μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
  • Αφαιρούμε τον κάδο από το μίξερ.
  • Προσθέτουμε τα μύρτιλα και ανακατεύουμε με μια σπάτουλα μέχρι να πάνε σε όλο το μείγμα.
  • Μοιράζουμε το μείγμα στις θήκες και ψήνουμε για 20-25 λεπτά.
  • Ελέγχουμε αν έχουν ψηθεί με ένα ίσιο μαχαίρι τρυπώντας τα. Εάν το μαχαίρι βγει καθαρό τότε είναι έτοιμα.

Για το frosting

  • Στον κάδο του μίξερ με το φτερό χτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν, για 3-4 λεπτά.
  • Προσθέτουμε τον χυμό και το ξύσμα λεμονιού και συνεχίζουμε το χτύπημα.
  • Αφού αφρατέψουν καλά, προσθέτουμε στον κάδο τα μύρτιλα και συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι να σπάσουν, και με το χρώμα τους να βάψουν το frosting.
  • Μεταφέρουμε σε μια σακούλα ζαχαροπλαστικής με ισία μύτη 8 mm και με κυκλικές κινήσεις διακοσμούμε τα muffins.
  • Σερβίρουμε το κάθε muffin με ένα μύρτιλο και πασπαλίζουμε με ινδοκάρυδο.