Δείτε αναλυτικά τα υλικά και τη συνταγή στο akispetretzikis.com

Μέθοδος Εκτέλεσης

  • Κόβουμε το καρότο σε λεπτές λωρίδες πάχους 1 εκ. και τις βάζουμε σε ένα μπολ.
  • Κόβουμε την πιπεριά σε λωρίδες όπως το καρότο και τις βάζουμε στο μπολ.
  • Κόβουμε το ραντίτσιο στη μέση, το κόβουμε σε λεπτές φέτες πάχους 0,5 εκ. και το βάζουμε στο μπολ με τα υπόλοιπα λαχανικά.
  • Προσθέτουμε τα φύλλα βασιλικού, το αλάτι, το πιπέρι, το σησαμέλαιο και ανακατεύουμε τα λαχανικά στο μπολ με μια κουτάλα.
  • Γεμίζουμε ένα μεγάλο μπολ με κρύο νερό. Βουτάμε ένα φύλλο ρυζιού στο μπολ και αφήνουμε για 5 δευτερόλεπτα μέσα στο νερό μέχρι να αρχίσει να μαλακώνει ελαφρά. Δεν θέλουμε να μαλακώσει πολύ ώστε να μπορέσουμε να το ρολάρουμε.
  • Αφαιρούμε το φύλλο από το μπολ και το αφήνουμε πάνω από μια πετσέτα κουζίνας.
  • Παίρνουμε λίγα από τα λαχανικά και τα τοποθετούμε στο κέντρο του φύλλου.
  • Διπλώνουμε τη μια μεριά του φύλλου ώστε να καλύψει τη γέμιση. Στη συνέχεια διπλώνουμε τις δύο κάθετες μεριές. Έπειτα ρολάρουμε το φύλλο με τη γέμιση μέχρι να κλείσει και να δημιουργηθεί ένα ρολάκι.
  • Μεταφέρουμε σε ένα πιάτο και επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία για τα υπόλοιπα φύλλα ρυζιού.
  • Σερβίρουμε με τη γλυκόξινη σάλτσα σε ένα μπολάκι, φύλλα βασιλικού και φέτες από λάιμ.