Ένας από τους λόγους που αγαπάμε το καλοκαίρι, πέρα από τη άδεια, το επίδομα αδείας και τα μπάνια, είναι και ότι ο καλός καιρός και η χαλαρή ατμόσφαιρα μας φέρνει πιο κοντά.

Είναι η καλύτερη εποχή για να μαζέψεις τους φίλους σου, τους συγγενείς, τους συναδέλφους σου και να κάνεις ένα μπάρμπεκιου που θα μείνει στην ιστορία. Ένα μπάρμπεκιου που όλοι θα φύγουν σκασμένοι από το κρέας και την μπύρα και θα έχουν να το λένε για πολύ καιρό το πόσο επικός ψήστης ήσουν.

Μπορεί να σε τρομάζει η ιδέα του να ανάψεις κάρβουνα και να φέρεις κόσμο στον κήπο σου ή την βεράντα σου που θα περιμένουν πότε θα τους ταΐσεις και όλο αυτό το πράγμα να σε αγχώνει, αλλά χαλάρωσε.

Εμείς είμαστε εδώ για να σε βοηθήσουμε να πάρεις το βραβείο του οικοδεσπότη της χρονιάς.

Το μόνο που πρέπει να προσέξεις είναι τα εξής 4 πράγματα. Αν τα οργανώσεις όλα σωστά, δε θα έχεις να φοβηθείς τίποτα.

Ξεκινάμε:

Καλεσμένοι

Ναι, από τους καλεσμένους ξεκινάμε, ούτε από το κρέας ούτε από τίποτα. Το Α και το Ω είναι ο κόσμος που θα καλέσεις. Και η ομοιομορφία του αλλά και το νούμερο. Επειδή είναι καλοκαίρι και κάνει ζέστη πρέπει να υπολογίζεις ότι όσο μεγάλη αυλή ή βεράντα έχεις, ΔΕΝ θα τη γεμίσεις με κόσμο. Κάνει ζέστη έτσι και αλλιώς, φαντάσου με μια ψησταριά δίπλα σου. Θα καλέσεις τόσους όσους έτσι ώστε να είστε άνετα. Επίσης καλό παιδί ο Κώστας από το γραφείο, αλλά αν είναι μίζερος και γκρινιάρης ΔΕΝ θα τον καλέσεις. Θα καλέσεις ανθρώπους που θες να αράξεις να φας και να πιεις μαζί τους μια ΑΛΦΑ Weiss. Απλά τα πράγματα.

Κρέας

Και πάμε τώρα στα «δύσκολα». Μη τρομάζεις, υπάρχουν βασικοί κανόνες για το τι κρέας θα βάλεις στο μπάρμπεκιου. Θες κρέας που να μπορείς να το φας στα όρθια, να τσιμπάς από το τραπέζι όταν πίνεις την ΑΛΦΑ Weiss σου, να μασουλάς με ευκολία όταν συζητάς. Γιατί τίποτα καλύτερο από ένα ζουμερό T-bone, αλλά αυτό είναι να το φας με την ησυχία σου, στο τραπέζι σου με πιρούνι και μαχαίρι. Στο μπάρμπεκιου θα βάλεις κρέατα που δε χρειάζονται μαχαίρι για να τα απολαύσεις. Μπιφτέκια, παντσετάκια, μπριζολάκια, σουβλάκια και λουκάνικα είναι η καλύτερη επιλογή. Άντε και κάνα ψωμάκι για να το κάνεις μπέργκερ.

Επίσης, άναψες που άναψες τη φωτιά ή την γκριλιέρα, δοκίμασε να έχεις στην άκρη και μερικές μεγάλες γαρίδες με πάπρικα ή λίγο χταπόδι μαριναρισμένο με λαδάκι και λεμονάκι. Θα μας θυμηθείς.

 

Γλυκά και σαλάτες

Δεν θα τα αγοράσεις εσύ. Επαναλαμβάνω, δεν θα τα αγοράσεις εσύ. Θα τα φέρουν οι καλεσμένοι. Για γλυκά και σαλάτες από την πιστωτική κάρτα σου δεν θα πληρώσεις. Ούτε να το σκέφτεσαι. Θα «μοιράσεις» από πριν τι θα φέρει ο κόσμος, έτσι ώστε να έχετε απ’ όλα. Εσύ το μόνο που θα κάνεις είναι να ανοίγεις την πόρτα ιδρωμένος και τσικνισμένος και να τους λες: «α ωραία, έφερες παγωτίνια. Τέλεια, βάλτα στην κατάψυξη, πιάσε μια παγωμένη ΑΛΦΑ Weiss και έλα να τα πούμε».

 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by ALFA Beer (@alfabeergreece) on

Μπύρες

Πάμε τώρα στον βασιλιά του μπάρμπεκιου. Ναι, στον βασιλιά. Καλά διάβασες. Καλό το κρέας, ακόμα καλύτεροι οι φίλοι και το παγωτό, αλλά ο βασιλιάς του μπάρμπεκιου, αυτός που όλοι θέλουν να κρατάνε και να απολαμβάνουν είναι η μπύρα. Παγωμένη, απολαυστική, δροσιστική. Αυτή είναι που θα σε βοηθήσει να… καταπιείς καλύτερα τις μεγάλες (ας μη γελιόμαστε) ποσότητες κρέατος και σαλάτας (είπαμε να μη γελιόμαστε) που θα καταναλώσεις. Η παγωμένη μπύρα είναι εκείνη που θα συνοδέψεις το 6ο σουβλάκι σου, στην μπύρα θα βρεις αποκούμπι όταν θα κατεβάζεις αμάσητα σχεδόν τα λουκάνικα και τις παντσέτες. Και επειδή είπαμε ότι μπορεί να παίξει και φάση με λίγα και εκλεκτά θαλασσινά, θες μια μπύρα που μπορείς να συνδυάσεις τα πάντα.

Την εξής: