Δείτε αναλυτικά τα υλικά και τη συνταγή στο akispetretzikis.com.

Μέθοδος Εκτέλεσης

  • Τρίβουμε τα παντζάρια στον λεπτό τρίφτη και τα αφήνουμε να σουρώσουν για 15 λεπτά σε ένα σουρωτήρι.
  • Πιέζουμε τα παντζάρια καλά με τα χέρια μας πάνω από ένα μπολ ώστε να φύγουν όλα τα υγρά τους.
  • Τα μεταφέρουμε στο μπλέντερ μαζί με το γιαούρτι, το αλάτι, το ξίδι και το μέλι. Ανακατεύουμε για 1 λεπτό μέχρι να έχουμε ένα κόκκινο ομοιόμορφο μείγμα. Μεταφέρουμε σε ένα μπολ.
  • Κόβουμε τα κεράσια στα 4 και αφαιρούμε το κουκούτσι. Αν θέλουμε κρατάμε και μερικά κεράσια ολόκληρα.
  • Προσθέτουμε το γιαούρτι σε ατομικά μπολάκια και σερβίρουμε με τα κομμένα και τα ολόκληρα κεράσια.