Δείτε αναλυτικά τα υλικά και τη συνταγή στο akispetretzikis.com

Μέθοδος Εκτέλεσης

Χτυπάμε στον κάδο του μίξερ με το σύρμα στη δυνατή ταχύτητα το βούτυρο με τη μαύρη και κρυσταλλική ζάχαρη, μέχρι να αφρατέψει το βούτυρο και να ασπρίσει το μείγμα για 10 λεπτά.

Προσθέτουμε το αυγό, τον κρόκο και το εκχύλισμα βανίλιας.

Ανακατεύουμε σε ένα μπολ με ξύλινη κουτάλα το αλεύρι, το κορν φλάουρ, τη μαγειρική σόδα, το αλάτι και τις σταγόνες σοκολάτας.

Χαμηλώνουμε την ταχύτητα του μίξερ σε μέτρια προς χαμηλή και αδειάζουμε το μείγμα με τα στερεά υλικά στον κάδο του μίξερ. Χτυπάμε μέχρι να έχουμε ένα ομοιόμορφο και συμπαγές μείγμα.

Μεταφέρουμε τη ζύμη στο ψυγείο για 1 ώρα (μέχρι και 2 ημέρες).

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 160ο C στον αέρα.

Βγάζουμε τη ζύμη από το ψυγείο και πλάθουμε σε στρογγυλά μπισκότα των 30 γρ. και πιέζουμε με την παλάμη μας ελαφρά το κέντρο τους ώστε να γίνουν πιο πλατιά.

Μεταφέρουμε τα μπισκότα σε ένα ταψί με λαδόκολλα και τα στοιχίζουμε το ένα δίπλα στο άλλο αφήνοντας κενό μεταξύ τους, γιατί όσο ψήνονται θα ανοίγουν.

Ψήνουμε για 7-10 λεπτά.

Αφαιρούμε το ταψί από τον φούρνο και αφήνουμε τα μπισκότα να σφίξουν εντελώς, πάνω σε μια σχάρα, για περίπου 30 λεπτά. Όταν αφαιρέσουμε τα μπισκότα από τον φούρνο θα είναι πολύ μαλακά αλλά όσο κρυώνουν θα σφίγγουν.

Σερβίρουμε.