Διαβάστε αναλυτικά τα υλικά και τη συνταγή στο akispetretzikis.com.

Μέθοδος εκτέλεσης: 

Για τον κιμά

  • Ψιλοκόβουμε στο μούλτι το κρεμμύδι, τα καρότα και τα σέλερι, προσέχοντας να μη λιώσουν.
  • Τα μεταφέρουμε σε ένα τηγάνι, το οποίο έχουμε κάψει σε μέτρια φωτιά, προσθέτουμε 2 κ.σ. λάδι και σοτάρουμε για 5 λεπτά.
  • Ανεβάζουμε τη θερμοκρασία, ρίχνουμε τον κιμά, το υπόλοιπο ελαιόλαδο και σοτάρουμε για άλλα 10 λεπτά.
  • Σβήνουμε με το κρασί και μαγειρεύουμε για 5 λεπτά.
  • Προσθέτουμε τη ντομάτα κονκασέ και τον κύβο που έχουμε διαλύσει σε νερό. Σιγοβράζουμε για 15 λεπτά.
  • Προς το τέλος, προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι και τα φύλλα βασιλικού.

Για τη μπεσαμέλ

  • Βάζουμε το ελαιόλαδο σε μια κατσαρόλα που έχουμε κάψει σε μέτρια φωτιά και καβουρδίζουμε το αλεύρι μέχρι να πάρει ελαφρύ χρώμα.
  • Αποσύρουμε και προσθέτουμε το γάλα ανακατεύοντας με το σύρμα.
  • Όταν ομογενοποιηθεί το μείγμα επαναφέρουμε σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά και σιγοβράζουμε για 5 λεπτά μέχρι να πήξει η μπεσαμέλ.
  • Προσθέτουμε αλατοπίπερο.

Για τη συναρμολόγηση

  • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C.
  • Άπλώνουμε το ⅓ από τον κιμά σε ένα πυρέξ 25x30 εκ., καλύπτουμε με ωμά λαζάνια και από πάνω βάζουμε το ⅓ της μπεσαμέλ.
  • Κάνουμε το ίδιο για άλλες 2 στρώσεις και τελειώνουμε με μπεσαμέλ.
  • Από πάνω απλώνουμε τη μοτσαρέλα και, αν θέλουμε, πασπαλίζουμε και με λίγο ελαιόλαδο.
  • Ψήνουμε για 40 λεπτά.
  • Αν έχει πάρει πολύ χρώμα, μπορούμε ενδιάμεσα να σκεπάσουμε το πυρέξ με αλουμινόχαρτο.
  • Γαρνίρουμε με τον ψιλοκομμένο βασιλικό και σερβίρουμε.