Διαβάστε αναλυτικά τα υλικά και τη συνταγή στο akispetretzikis.com.

Μέθοδος Εκτέλεσης

  • Μουλιάζουμε τα ρεβύθια από το βράδυ σε ένα μπολ με νερό να τα καλύπτει.
  • Σε ένα δεύτερο μπολ μουλιάζουμε το σιτάρι με νερό να τo καλύπτει.
  • Σουρώνουμε το σιτάρι και το βάζουμε σε μία κατσαρόλα με 2 λίτρα νερό να βράσει σε μέτρια - δυνατή φωτιά για 30 λεπτά μέχρι να μαλακώσει.
  • Σουρώνουμε και αφήνουμε στην άκρη σε ένα μπολ να κρυώσει.
  • Στην ίδια κατσαρόλα βάζουμε άλλα 2 λίτρα νερό να βράσουν και βράζουμε τα ρεβύθια για 40-50 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν.
  • Σουρώνουμε και βάζουμε στο μπολ με το σιτάρι.
  • Προσθέτουμε το ξύσμα από το πορτοκάλι στο μπολ.
  • Καθαρίζουμε το πορτοκάλι από τη φλούδα τους, κόβουμε τη σάρκα του σε φιλέτα και τα προσθέτουμε στο μπολ.
  • Καβουρδίζουμε τα αμύγδαλα σε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά για 1 λεπτό και τα προσθέτουμε στο μπολ με τα υπόλοιπα υλικά.
  • Αφαιρούμε τα κουκούτσια από τα κεράσια και κόβουμε τα κεράσια στη μέση.
  • Τα προσθέτουμε στο μπολ μαζί με τον μαϊντανό, το αλάτι, το πιπέρι και ανακατεύουμε όλα τα υλικά μεταξύ τους.
  • Ανακατεύουμε σε ένα μπολ με το σύρμα χειρός την κρέμα βαλσάμικο και το ελαιόλαδο.
  • Αδειάζουμε τη σάλτσα στο μπολ με τα υπόλοιπα υλικά. Ανακατεύουμε, ελέγχουμε τα καρυκεύματα και σερβίρουμε με φύλλα μέντας.