Διαβάστε αναλυτικά τα υλικά και τη συνταγή στο akispetretzikis.com

Μέθοδος εκτέλεσης 

Στον κάδο του μίξερ βάζουμε το γάλα, τη μαγιά, τη ζάχαρη και ανακατεύουμε με ένα σύρμα χειρός να λιώσει η μαγιά.

Προσθέτουμε τους κρόκους, το βούτυρο, τη βανίλια και ανακατεύουμε ξανά με το σύρμα.

Βάζουμε το αλεύρι, αλάτι και χτυπάμε με τον γάντζο σε μεσαία ταχύτητα για 4-5 λεπτά.

Αφαιρούμε τη ζύμη από τον κάδο του μίξερ αφού έχουμε αλείψει τα χέρια μας με λίγο λάδι.

Κόβουμε τη ζύμη στη μέση. Στο ένα κομμάτι βάζουμε κόκκινο χρώμα ζαχαροπλαστικής και ζυμώνουμε καλά. Αφήνουμε στην άκρη.

Την άλλη μισή ζύμη την κόβουμε στη μέση. Κρατάμε το ένα κομμάτι λευκό και στο άλλο βάζουμε πράσινο χρώμα. Πλάθουμε καλά.

Καλύπτουμε με πετσέτα και αφήνουμε 1 ώρα να φουσκώσουν.

Κόβουμε όλα τα κομμάτια στη μέση και αφήνουμε στην άκρη.

Παίρνουμε το ένα κόκκινο κομμάτι, βάζουμε τις μισές σταφίδες και πλάθουμε καλά σε μπάλα. Αφήνουμε στην άκρη.

Ανοίγουμε με τον πλάστη το άσπρο κομμάτι και βάζουμε μέσα το κόκκινο κομμάτι. Τυλίγουμε καλά ώστε η άσπρη ζύμη να καλύψει την κόκκινη.

Ανοίγουμε με τον πλάστη την πράσινη ζύμη, βάζουμε μέσα το άσπρο κομμάτι με την ένωση προς τα κάτω και τυλίγουμε. Σε αυτό το σημείο θα έχουμε μια μπάλα, πράσινη εξωτερικά, ενδιάμεσα άσπρη και στο κέντρο κόκκινη.

Ακολουθούμε την ίδια διαδικασία και για τα υπόλοιπα κομμάτια ώστε να έχουμε 2 μπάλες ζύμης.

Τοποθετούμε την κάθε μπάλα στο ταψί σε σχήμα μπάλας, καλύπτουμε με πετσέτα και αφήνουμε 1 ώρα να φουσκώσουν.

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 160ο C στον αέρα.

Ψήνουμε 40 λεπτά. Αφαιρούμε και αφήνουμε να κρυώσουν.

Κόβουμε με πριονωτό μαχαίρι και σερβίρουμε.