Δείτε τη συνταγή και τα υλικά στο akispetretzikis.com

Μέθοδος Εκτέλεσης

  • Βάζουμε το κέικ στο μπλέντερ και χτυπάμε μέχρι να γίνει τρίμμα. Μεταφέρουμε σε ένα μπολ και αφήνουμε στην άκρη.
  • Στον κάδο του μίξερ βάζουμε το βούτυρο, το τυρί κρέμα και χτυπάμε με το σύρμα σε μέτρια ταχύτητα για 4-5 λεπτά μέχρι να αφρατέψει.
  • Προσθέτουμε το μέλι, το ρούμι, τη ζάχαρη άχνη και χτυπάμε μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
  • Βάζουμε στον κάδο του μίξερ το τριμμένο κέικ, το ινδοκάρυδο, και ανακατεύουμε με τα χέρια μας ή με ένα κουτάλι.
  • Μεταφέρουμε τη ζύμη σε ένα μπολ, καλύπτουμε με μεμβράνη και βάζουμε στο ψυγείο για 1 ώρα.
  • Παίρνουμε ένα ταψί και απλώνουμε μια λαδόκολλα.
  • Σχηματίζουμε μπαλάκια από τη ζύμη περίπου 30 γρ. το κάθε ένα και τα τοποθετούμε στο ταψί πιέζοντάς τα ελαφρά ώστε η μία πλευρά να είναι επίπεδη και να μοιάζει με μισή καρύδα. Βάζουμε στο ψυγείο για 8-12 ώρες. Αν δυσκολευόμαστε να τα πλάσουμε μπορούμε να βρέξουμε με λίγο νερό τα χέρια μας.
  • Σπάμε την σοκολάτα σε ένα μπολ και το τοποθετούμε πάνω σε μια κατσαρόλα με νερό που βράζει δημιουργώντας μπεν μαρί. Περιμένουμε να λιώσει η σοκολάτα και αφαιρούμε από τη φωτιά.
  • Παίρνουμε τα ειδικά ξυλάκια και βουτάμε τις άκρες τους στη λιωμένη σοκολάτα. Τα τοποθετούμε στη στρογγυλή μεριά των cake pops. 
  • Σε ένα ταψί στρωμένο με λαδόκολλα, μεταφέρουμε τα cake pops με την ίσια πλευρά τους να ακουμπάει. Τα βάζουμε στο ψυγείο για 1 ώρα να σταθεροποιηθούν.
  • Βουτάμε τα cake pops στη λιωμένη σοκολάτα, τα τοποθετούμε σε ένα μεγάλο ποτήρι, και τα μεταφέρουμε στο ψυγείο μέχρι να τα χρειαστούμε.

Για τη διακόσμηση

  • Κόβουμε τον ανανά στη μέση, αφαιρούμε τα cake pops από το ψυγείο, και τα καρφώνουμε στα 2 κομμάτια του ανανά.
  • Στο πάνω μέρος των cake pops τοποθετούμε λίγο royal icing με τη βοήθεια μιας σακούλας ζαχαροπλαστικης από την οποία έχουμε κόψει τη μύτη με ένα ψαλίδι προκειμένου να δημιουργήσουμε μια μικρή τρύπα.
  • Διακοσμούμε με τις ομπρελίτσες, τα χάρτινα καλαμάκια κομμένα σε μικρά κομμάτια των 3 εκ., τα τρουφάκια και τα ζελεδάκια.