Δείτε τη συνταγή και τα υλικά στο akispetretzikis.com

Μέθοδος Εκτέλεσης

  • Κόβουμε το κοτσάνι από τον ανανά και αφαιρούμε τη φλούδα του με προσοχή. Αφαιρούμε το κεντρικό χοντρό κομμάτι από τη σάρκα του και κόβουμε 2 φέτες πάχους 1 εκ. από την ψίχα. Την υπόλοιπη ψίχα την κόβουμε σε μπαστουνάκια 7x2 εκ. τα οποία θα είναι οι “πατάτες”.
  • Καθαρίζουμε το ακτινίδιο και το κόβουμε σε ροδέλες πάχους 1 εκ. 
  • Πλένουμε καλά τις φράουλες και αφαιρούμε το κοτσάνι τους. Τις κόβουμε σε φέτες πάχους 0.5 εκ.
  • Κόβουμε οριζόντια στη μέση τα δύο μήλα.
  • Κόβουμε από το πάνω μέρος του κάθε μήλου μια φέτα πάχους 1 εκ.

Για το στήσιμο του burger

  • Για βάση χρησιμοποιούμε το μισό πράσινο μήλο που έχουμε κόψει. Από πάνω τοποθετούμε 2 φύλλα βασιλικού και από πάνω τους μια φέτα ανανά. Πάνω από τον ανανά τοποθετούμε 2 φέτες από τις φράουλες και από πάνω τη φέτα από το κόκκινο μήλο. Έπειτα τοποθετούμε 2 φέτες ακτινίδιο και από πάνω άλλες 2 φέτες από τις φράουλες. Τέλος προσθέτουμε το άλλο μισό πράσινο μήλο ώστε να κλείσει το burger.
  • Στερεώνουμε το burger με μια μεγάλη οδοντογλυφίδα. 
  • Επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία για το κόκκινο μήλο.
  • Σερβίρουμε με τις “πατάτες” ανανά και τη μαρμελάδα φράουλα.