Δείτε τη συνταγή και τα υλικά στο akispetretzikis.com

Μέθοδος Εκτέλεσης

  • Βράζουμε αρκετό νερό σε μια κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά.
  • Αφαιρούμε το κοτσάνι από τις ντομάτες και χαράζουμε την ακριβώς αντίθετη πλευρά.
  • Ρίχνουμε τις ντομάτες στο βραστό νερό και αφήνουμε για 10-15 δευτερόλεπτα.
  • Αφαιρούμε τις ντομάτες από την κατσαρόλα και μεταφέρουμε αμέσως σε ένα μπολ με νερό και πάγο. Αφήνουμε για 1 λεπτό να κρυώσουν και αφαιρούμε τη φλούδα με τη βοήθεια ενός μαχαιριού. Όπως θα προσέξουμε, η φλούδα της ντομάτας, με αυτόν τον τρόπο, θα αφαιρείται πιο εύκολα.
  • Κόβουμε τις ντομάτες σε κομμάτια και μεταφέρουμε σε ένα μπολ.
  • Αφαιρούμε τα κουκούτσια (όσο δυνατόν περισσότερα μπορούμε) από το καρπούζι, και μεταφέρουμε στο μπολ με τις ντομάτες.
  • Προσθέτουμε το ελαιόλαδο, το αγγούρι, το θυμάρι, το σκόρδο, το ξίδι, τον χυμό λάιμ, το αλάτι, το πιπέρι και τα φιστίκια Αιγίνης.
  • Καλύπτουμε με μεμβράνη και μεταφέρουμε το μπολ στο ψυγείο για 2 ώρες.
  • Στη συνέχεια, αδειάζουμε τα υλικά του μπολ σε ένα μπλέντερ και χτυπάμε για 1-2 λεπτά μέχρι να έχουμε μια ομοιόμορφη και λεία σούπα. Αν θέλουμε μπορούμε να περάσουμε τη σούπα από σουρωτήρι για να αφαιρέσουμε τυχόν κουκούτσια που έχουν μείνει.
  • Σερβίρουμε σε μπολ ή ποτήρια, πασπαλίζουμε με τα φιστίκια Αιγίνης, και διακοσμούμε με το θυμάρι.