Δείτε τη συνταγή και τα υλικά στο akispetretzikis.com

Μέθοδος Εκτέλεσης

  • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180ο C στον αέρα. 
  • Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε μια στρογγυλή φόρμα 20 εκ. 
  • Χτυπάμε στον κάδο του μίξερ με το σύρμα στη δυνατή ταχύτητα το βούτυρο με τη ζάχαρη για 5 λεπτά μέχρι να αφρατέψει το βούτυρο. 
  • Χαμηλώνουμε την ταχύτητα και ρίχνουμε το εκχύλισμα βανίλιας και τα αυγά ένα ένα, περιμένοντας να απορροφηθεί το πρώτο πριν ρίξουμε το επόμενο. 
  • Ανακατεύουμε σε ένα μπολ το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ και το αλάτι. 
  • Ρίχνουμε σε δόσεις εναλλάξ το μείγμα των στερεών και το ξινόγαλο, ξεκινώντας και τελειώνοντας με το μείγμα των στερεών.
  • Χτυπάμε για λίγα δευτερόλεπτα ακόμα μέχρι να έχουμε ένα ομοιόμορφο μείγμα. Αφαιρούμε τον κάδο από το μίξερ. 
  • Ρίχνουμε το μισό μείγμα στη φόρμα. 
  • Απλώνουμε από πάνω τις φέτες από τα βερίκοκα και καλύπτουμε με το υπόλοιπο μείγμα. 
  • Ισιώνουμε με μια σπάτουλα την επιφάνεια του μείγματος και ψήνουμε για 35-40 λεπτά μέχρι να σφίξει το μείγμα και να χρυσαφίσει. 
  • Αφαιρούμε τη φόρμα από τον φούρνο και αφήνουμε πάνω σε μια σχάρα μέχρι να κρυώσει εντελώς το κέικ. 
  • Ξεφορμάρουμε, πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη, και σερβίρουμε.