Δείτε τη συνταγή και τα υλικά στο akispetretzikis.com.

Μέθοδος Εκτέλεσης

Για τις πατάτες

Στο πολυμηχάνημα με τα μαχαίρια βάζουμε το παγωμένο βούτυρο, τη ζάχαρη άχνη, το αλεύρι, τη βανίλια, την κανέλα, το αλάτι και χτυπάμε καλά για 1-2 λεπτά μέχρι να σχηματιστεί μια ζύμη.
Τυλίγουμε με μεμβράνη και βάζουμε στο ψυγείο για 1-2 ώρες.
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 160ο C στον αέρα.
Πασπαλίζουμε αλεύρι στον πάγκο εργασίας μας, ακουμπάμε τη ζύμη, πασπαλίζουμε με αλεύρι και ανοίγουμε με έναν πλάστη σε λεπτή ζύμη με πάχος 3-4 χιλιοστά.
Κόβουμε σε λωρίδες 1x5 εκ. και βάζουμε σε ταψί με λαδόκολλα.
Ψήνουμε για 15 λεπτά. Αφήνουμε στην άκρη να κρυώσουν.

Για τα ψωμάκια

Στον κάδο του μίξερ βάζουμε το βούτυρο, τη ζάχαρη και χτυπάμε με το σύρμα, σε δυνατή ταχύτητα για 3-4 λεπτά να αφρατέψει το μείγμα.
Προσθέτουμε ένα ένα τα αυγά. Περιμένουμε να απορροφηθεί το ένα για να βάλουμε το επόμενο.
Βάζουμε το εκχύλισμα βανίλιας, το ξύσμα από το λεμόνι, το αλάτι και το γάλα.
Ανακατεύουμε σε ένα μπολ το αλεύρι με το μπέικιν και τα βάζουμε στο μίξερ με τα υπόλοιπα υλικά. Χτυπάμε για 1 λεπτό.
Μεταφέρουμε το μείγμα σε σακούλα ζαχαροπλαστικής και μοιράζουμε σε βουτυρωμένες και αλευρωμένες φόρμες για muffin 12 θέσεων. Γεμίζουμε τα 2/3 από κάθε φόρμα γιατί το μείγμα θα φουσκώσει κατά τη διάρκεια του ψησίματος.
Πασπαλίζουμε με το σουσάμι.
Ψήνουμε για 25-30 λεπτά.

Για τη σως

Στον κάδο του μίξερ βάζουμε το βούτυρο, τη ζάχαρη άχνη, τον κουρκουμά, τη βανίλια και χτυπάμε με το σύρμα για 2-3 λεπτά σε μέτρια προς δυνατή ταχύτητα μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
Βάζουμε σε σακούλα ζαχαροπλαστικής και αφήνουμε στην άκρη.

Για τη σύνθεση

Κόβουμε το brownies με ένα κουπ πατ 6 εκ. και αφήνουμε στην άκρη.
Κόβουμε τα «καπάκια» από τα ψωμάκια και απλώνουμε στη βάση τη σως. Προσθέτουμε πάνω από τη σως το μπιφτέκι, τα φύλλα βασιλικού, τις φράουλες κομμένες σε φέτες.
Καλύπτουμε με το «καπάκι» και σερβίρουμε με τις πατάτες.

Tip

Αντί για φράουλες μπορείτε να χρησιμοποιήσετε οποιοδήποτε κόκκινο φρούτο εποχής.