Δείτε τη συνταγή και τα υλικά στο akispetretzikis.com.

Μέθοδος Εκτέλεσης

Για τη ζύμη

  • Ανακατεύουμε όλα τα υλικά σε ένα μπολ με ένα κουτάλι και έπειτα με τα χέρια, μέχρι να πάρουμε μια ωραία και ελαστική ζύμη.
  • Δημιουργούμε μια μπάλα, την τυλίγουμε σε μεμβράνη και την αφήνουμε στο ψυγείο για περίπου μισή ώρα.

Για τη γέμιση

  • Ανακατεύουμε όλα τα υλικά, εκτός από τα μπισκότα, σε ένα μπολ.
  • Προσθέτουμε λίγα λίγα τα μπισκότα ανακατεύοντας, μέχρι να πάρουμε ένα μείγμα που να στέκεται στο κουτάλι.

Για τη συναρμολόγηση-ψήσιμο

  • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C, στον αέρα.
  • Με έναν πλάστη και λίγο αλεύρι ανοίγουμε φύλλο πάχους 2-3 χλ. και με ένα μαχαίρι κόβουμε κομμάτια 10x10 εκ.
  • Στο κέντρο του καθενός βάζουμε 1 κ.γ. από τη γέμιση.
  • Διπλώνουμε στη μέση δημιουργώντας ένα τρίγωνο και ενώνουμε τις δύο άκρες.
  • Δεν παραγεμίζουμε τα μπισκότα, γιατί η γέμιση φουσκώνει κατά το ψήσιμο, ενώ το ζυμάρι συρρικνώνεται.
  • Μεταφέρουμε τα μπισκότα σε ένα ταψί στρωμένο με λαδόκολλα.
  • Τα ψήνουμε για 20- 25 λεπτά ή μέχρι να πάρουν χρυσαφί χρώμα.
  • Όταν κρυώσουν, τα πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη και σερβίρουμε.