Δείτε τη συνταγή και τα υλικά στο akispetretzikis.com.

Μέθοδος Εκτέλεσης

  • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180ο C στον αέρα.
  • Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά.
  • Αλατοπιπερώνουμε τα στήθη του κοτόπουλου και τα σοτάρουμε για 2 λεπτά από κάθε πλευρά μέχρι να ροδίσουν.
  • Μεταφέρουμε το κοτόπουλο σε ένα μικρό ταψί και απλώνουμε από πάνω του τα κλωνάρια του θυμαριού. Αφήνουμε να ψηθούν για 15-20 λεπτά.
  • Αφαιρούμε το ταψί από τον φούρνο και αφήνουμε το κοτόπουλο να κρυώσει ελαφρά.
  • Κόβουμε το κοτόπουλο σε κυβάκια 0,5 εκ. και τα μεταφέρουμε σε ένα μπολ. Κόβουμε την πιπεριά σε κυβάκια 0,5 εκ. και την προσθέτουμε στο μπολ μαζί με το κοτόπουλο.
  • Προσθέτουμε τη σάλτσα ντομάτας, το τυρί, και ανακατεύουμε με ένα κουτάλι.
  • Απλώνουμε τις δύο από τις τέσσερις τορτίγιες στον πάγκο εργασίας μας.
  • Μοιράζουμε τη γέμιση στις δύο τορτίγιες και καπακώνουμε με τις υπόλοιπες δύο τορτίγιες φτιάχνοντας δύο quesadillas.
  • Ζεσταίνουμε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια φωτιά.
  • Τοποθετούμε την πρώτη quesadilla στο τηγάνι. Καπακώνουμε, χαμηλώνουμε τη φωτιά, και αφήνουμε για 2 λεπτά να λιώσει το τυρί.
  • Στη συνέχεια, αναποδογυρίζουμε και καπακώνουμε ξανά. Αφήνουμε για 2 λεπτά ακόμα και αφαιρούμε την πρώτη quesadilla από το τηγάνι.
  • Αφήνουμε πάνω σε μία σχάρα και με ένα λεπτό πινελάκι ζωγραφικής που βουτάμε στο χρώμα σχεδιάζουμε τη quesadilla.
  • Επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία και για τη δεύτερη quesadilla.
  • Κόβουμε σε κομμάτια και σερβίρουμε.