Δείτε τη συνταγή και τα υλικά στο akispetretzikis.com.

Μέθοδος Εκτέλεσης

Για το κέικ

  • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180oC στον αέρα.
  • Βουτυροκακαώνουμε μία φόρμα 22x10 εκ. και αφήνουμε στην άκρη.
  • Στο πολυμηχάνημα με τα μαχαίρια χτυπάμε το αβοκάντο, το αυγό, το εκχύλισμα βανίλιας και τις μπανάνες. Χτυπάμε μέχρι να έχουμε ένα ομοιόμορφο μείγμα.
  • Προσθέτουμε το αλεύρι, το κακάο, τη ζάχαρη, τη σόδα και την κανέλα.
  • Συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι να ομογενοποιηθούν όλα τα υλικά μεταξύ τους. Σε περίπτωση που έχει μείνει αλεύρι στα τοιχώματα σταματάμε το πολυμηχάνημα και με τη βοήθεια μιας σπάτουλας ‘’ξύνουμε’’ τα τοιχώματα του κάδου. Ξαναχτυπάμε μέχρι να ενσωματωθεί όλο το αλεύρι με το υπόλοιπο μείγμα.
  • Αδειάζουμε το μείγμα στη φόρμα και ψήνουμε για 1 ώρα.
  • Αφήνουμε πάνω σε μία σχάρα να κρυώσει για 15 λεπτά και στη συνέχεια ξεφορμάρουμε.
  • Αφήνουμε για άλλα 20 λεπτά μέχρι να κρυώσει εντελώς.

Για το frosting

  • Χτυπάμε στον κάδο του μίξερ το αβοκάντο, το βούτυρο και τη ζάχαρη άχνη μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά μεταξύ τους και να έχουμε ένα λείο μείγμα.
  • Με τη βοήθεια ενός κουταλιού σερβίρουμε το frosting πάνω από το κέικ.
  • Διακοσμούμε με τις σταγόνες σοκολάτας και τη λιωμένη σοκολάτα.