Δείτε τη συνταγή και τα υλικά στο akispetretzikis.com.

Μέθοδος Εκτέλεσης

  • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180° C στον αέρα.
  • Κόβουμε τη πάνω πλευρά του σκόρδου να φύγει η περιττή φλούδα του.
  • Περιχύνουμε με ελαιόλαδο το σκόρδο και το τυλίγουμε σε ένα αλουμινόχαρτο.
  • Βάζουμε στην σχάρα του φούρνου, μέχρι να  μαλακώσει για 30-40 λεπτά.
  • Αφαιρούμε από τον φούρνο και αφήνουμε να κρυώσει.
  • Παράλληλα, βάζουμε ένα τηγάνι σε δυνατή φωτιά να κάψει.
  • Βάζουμε τα φουντούκια και ψήνουμε για 3-4 λεπτά μέχρι να καβουρδιστούν απαλά.
  • Αφαιρούμε το τηγάνι από τη φωτιά και αφήνουμε στην άκρη να κρυώσουν για να μπορέσουμε να τα κόψουμε.
  • Μόλις κρυώσουν, κόβουμε σε ακαθόριστα κομμάτια και αφήνουμε στην άκρη, σε ένα μπολ.
  • Αφού έχει κρυώσει και το σκόρδο, πιέζουμε από την κλειστή πλευρά του να βγει κάθε σκελίδα και τοποθετούμε σε ένα μπολ. Το σκόρδο μας θα έχει πάρει την μορφή πουρέ.
  • Ο πουρές μπορεί να φανεί πολύς για 2 άτομα αλλά η γεύση του πουρέ είναι ήπια.
  • Προσθέτουμε το σαφράν και το νερό και ανακατεύουμε με ένα κουτάλι να ομογενοποιηθούν τα υλικά μεταξύ τους.
  • Βάζουμε σε μια κατσαρόλα νερό να βράζει, ενώ παράλληλα σε ένα τηγάνι βάζουμε το βούτυρο.
  • Μόλις λιώσει το βούτυρο, προσθέτουμε το σκόρδο με το σαφράν και το νερό. Ανακατεύουμε με ένα σύρμα χειρός.
  • Βράζουμε τα μακαρόνια 2 λεπτά λιγότερά από το χρόνο που γράφει η συσκευασία.
  • Με τη βοήθεια μιας τσιμπίδας μεταφέρουμε τα μακαρόνια στο τηγάνι. Δεν πετάμε το νερό γιατί μπορεί να μας χρειαστεί στη συνέχεια για τη σάλτσα μας.
  • Ανακατεύουμε τα μακαρόνια με τα υπόλοιπα υλικά στο τηγάνι μας.
  • Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι.  Αν είναι πολύ στεγνό το μείγμα προσθέτουμε ½ κουτάλα από το νερό της κατσαρόλας που έχουμε κρατήσει.
  • Τέλος, ψιλοκόβουμε τα μυρωδικά μας και τα προσθέτουμε στο τηγάνι μαζί με τον χυμό λεμονιού, το τριμμένο πεκορίνο και τα φουντούκια.
  • Ελέγχουμε τα καρυκεύματα και σερβίρουμε με ψιλοκομμένη ντομάτα.