Φωτογραφίες: Μίνα Ρήγα

Το τριήμερο 13-14-15/9 ήμασταν όλοι εκεί. Ήμασταν δηλαδή όλοι στο Αμαξοστάσιο του Ο.Σ.Υ για το ένα και μοναδικό Burger Fest, που έλαβε χώρα για 4η συνεχή χρονιά.

Το ίδιο φυσικά θα κάνουμε και αυτό το τριήμερο που έρχεται (20-21-22/9) με μια μικρή διαφορά: αυτή τη φορά θα πάμε διαβασμένοι. Γιατί θα εφαρμόσουμε όσα μάθαμε.

Με λίγα λόγια θα πάμε κατευθείαν στον στόχο και θα χτυπήσουμε τα burgers που ξεχωρίσαμε ανάμεσα στα καλύτερα της Αθήνας. Ή αλλιώς εκείνα που εμείς απολαύσαμε περισσότερο παρέα με παγωμένες μπύρες ΑΛΦΑ (ΑΛΦΑ lager, "Xωρίς" και Weiss).

Ελπίζουμε να κάνατε το ίδιο, να κρατήσατε τις δικές σας σημειώσεις και να είστε ακόμη πιο έτοιμοι για το δεύτερο γύρο της μεγάλης γιορτής του street food.

Αν δεν τα καταφέρατε πάντως, εμείς είμαστε εδώ. Μοιραζόμαστε τη δική μας λίστα και περιμένουμε τα σχόλια και τις εντυπώσεις σας.

Η κατάταξη έχει γίνει με τυχαία σειρά, αλλά μετά από ενδελεχή έρευνα.

Δώστε την προσοχή σας. 

1. Juicy Grill -Insider

Τι να πει κανείς για αυτό το μπέργκερ-μπεργκεράδικο; Ό,τι και να πάρεις από το στέκι του Χολαργού σε αποζημιώνει πάντα –εντός και εκτός έδρας. Tη συγκεκριμένη αμαρτία της φωτογραφίας θα τη ζητήσεις όταν φτάσεις στο Αμαξοστάσιο σαν Insider και θα κλείσεις και το μάτι. Αν το σβήσεις και με μια ΑΛΦΑ lager, μάλιστα, θα έχεις πετύχει το τέλειο γεύμα. 

2. Μπάρ Μπεε Κιου - Μπαρ-Μπεε-Κιου

Αν είσαι μερακλής, ξέρεις ότι από το Μπάρμπεκιου θα πάρεις το μπέργκερ με το διπλό μπιφτέκι κ.λπ. Αυτή τη φορά εμείς επιλέξαμε να μην κάνουμε την υπερβολή και να πάμε με την εξίσου ενδιαφέρουσα επιλογή του... Μπάρμπεκιου. Έχει όλα τα υλικά που ψάχνεις και τα συνδυάζει με τον καλύτερο τρόπο. Εδώ είσαι.

3. Burger Ap - Burger Ap

Ο Άκης Πετρετζίκης δημιουργεί τις πιο ωραίες συνταγές. Όλοι το ξέρουν αυτό. Και αυτό το burger, που φέρει την υπογραφή του, δεν θα μπορούσε παρά να δελεάζει όλους τους επισκέπτες του Burger Fest. Με ΑΛΦΑ Lager ή με τη Weiss που συνοδεύει άψογα και τις πιο ψαγμένες γεύσεις, αυτή είναι η πρόταση που δεν πρέπει να χάσεις. 

4. Piggy Blinders - Gambling

Το χειροποίητο έχει πάντα άλλη χάρη. Εδώ δεν μιλάμε για αλυσίδα αλλά για τη φάρμα Λαφιωτάκη που φέρνει στο περίπτερο Piggy Blinders τις καλύτερες γεύσεις. Μόνο η pineapple mustard από το ζουμερό Gambling θα σε βάλει σε σκέψεις για την ποιότητα των πιάτων που αναζητάς καθημερινά. Σε αυτό το σποτ αξίζει να κάνεις μια στάση και να απολαύσεις την μπύρα σου. 

5. Veganact - Genius

Ποιος είπε ότι δεν μπορείς να επισκεφτείς το Burger Fest και να είσαι vegan που δεν καταναλώνει αλκοόλ; Για όλους υπάρχουν επιλογές και το Veganact σε περιμένει να κάνεις τη διαφορά επιλέγοντας το Genius –όνομα και πράγμα. Η ΑΛΦΑ χωρίς αλκοόλ ολοκληρώνει το healthy γεύμα του φεστιβάλ. Γιατί όχι; 

Την μπύρα σου, λοιπόν, από το περίπτερο (πιο πολύ με σπίτι μοιάζει) της ΑΛΦΑ και έφυγες για να φτιάξεις τη δική σου χρυσή πεντάδα του Burger Fest. Τα λέμε εκεί!