Δημιουργήσαμε μια λίστα με τα μυστικά που πρέπει να ξέρεις για την παρασκευή ενός λαχταριστού burger.

Όταν περνάς το προηγούμενο Παρασκευοσαββατοκύριακο σε έναν χώρο γεμάτο burgers και άφθονη μπίρα, το μόνο που σκέφτεσαι όλη την εβδομάδα είναι burgers και μπίρα.

Όταν μάλιστα σκοπεύεις να περάσεις και το Παρασκευοσαββατοκύριακο που έρχεται στον ίδιο χώρο, ε τότε είναι οριστικό: Το μόνο που σε ενδιαφέρει είναι τα burgers και η μπίρα.

Ευτυχώς, για καλή μας τύχη, αυτά τα δύο Παρασκευοσαββατοκύριακα έγιναν αυτομάτως τα καλύτερα του μήνα χάρη στο Burger Fest και την ΑΛΦΑ.

Κάπου εδώ θα πρέπει να κάνουμε τις εξής τέσσερις παραδοχές: Δεν υπάρχει άνθρωπος που να μην του αρέσει ο συνδυασμός «burger και μπίρα». Δεν υπάρχει περίπτωση να περιμένεις μια φορά το χρόνο για να γευτείς αυτόν τον συνδυασμό. Δεν υπάρχει περίπτωση να βρεις άλλη συνταγή που να φτιάχνεται τόσο εύκολα και γρήγορα και να είσαι και τόσο γευστική. Δεν υπάρχει περίπτωση να μην είναι αυτός ο συνδυασμός το πρώτο πράγμα που σου έρχεται στο μυαλό, όταν θα είσαι σπίτι σου με την παρέα σου και θα σκέφτεστε τι θα φάτε βλέποντας σειρές ή αγώνες τα βράδια του χειμώνα.

Για αυτό, πιάστε μια παγωμένη ΑΛΦΑ Weiss και διαβάστε προσεκτικά τα παρακάτω 10 πραγματάκια για να φτιάξετε το τέλειο burger.

1. Ο σωστός κιμάς

Η πρώτη ύλη είναι και η πιο σημαντική. Για αυτό, όταν πας στον κρεοπώλη σου, να του τονίσεις ότι θέλεις χροντροκομμένο κιμά. Μόνο έτσι θα βγει ζουμερό, στέρεο, γευστικό και μυρωδάτο το burger σου.

2. Η δημιουργία του μπιφτεκιού

Για να αποφύγεις ένα μπιφτέκι γεμάτο εξογκώματα, χωρίς όμορφο σχήμα και με πιθανότητα να βγει σκληρό, κάνε του μια μικρή «λακουβίτσα» στη μέση για να ψηθεί σωστά και μην το ανακατέψεις υπερβολικά πολύ με τα μίγματα που θα χρησιμοποιήσεις. Και μην ξεχάσεις ότι θέλει αρκετή προσοχή, όταν πλάθεις το μπιφτέκι, για να μην θρυμματιστεί. Παραλίγο να το ξεχάσουμε: Μην ρίξεις αλάτι στον κιμά. Θα δείς πιο κάτω το γιατί. 

3. Το αφράτο ψωμάκι

Ας είμαστε σοβαροί. Ούτε ολικής άλεσης, ούτε πολύσπορο, ούτε οτιδήποτε... υγιεινό. Εμπιστευύσου με κλειστά μάτια το κλασσικό αφράτο ψωμάκι που έχουμε αγαπήσει και δίνει έξτρα γεύση στο burger μας όταν αναμειγνύεται με τα υπόλοιπα υλικά.

4. Το ιδανικό τυρί

Ο διάσημος σεφ Anthony Bourdain ήταν κατηγορηματικός: «Για το τέλειο burger, να χρησιμοποιείτε τυρί που λιώνει». Υπάρχει λόγος να διαφωνήσουμε; Βουρ στο τσένταρ λοιπόν για να αναβαθμίσεις απολαυστικά την ποίοτητα του γεύματός σου.

5. Η «ισορροπία» του κρεμμυδιού

Στο τέλειο burger, όλα τα υλικά «δένουν» αρμονικά μεταξύ τους. Το κρεμμύδι λοιπόν, δεν πρέπει να είναι ωμό και να επισκιάζει κάθε άλλη γεύση. Το κρεμμύδι πρέπει να είναι καραμελωμένο. Να το τρως και να νιώθεις ήπια τη γεύση του και να σε συναρπάζει η τραγανή του υφή. Αυτή η τραγανότητα του καραμελωμένου κρεμμυδιού, σε συνδυασμού με την γεύση του μπιφτεκιού, θα σε κάνει να πιάσεις αυτόματα την ΑΛΦΑ Weiss στο χέρι για να πιεις δύο μεγάλες γουλιές να ηρεμήσει «το μέσα σου» και να συνεχίσεις τη βρώση του burger.

6. Η ιδανική σπιτική μαγιονέζα

Δεν χρειάζεται να είσαι φτασμένος σεφ για να φτιάξεις την τέλεια μαγιονέζα. Πέντε λεπτά θα σου πάρει. Την προσοχή σου: Παίρνεις έναν κρόκο, μία κουταλιά σούπας μουστάρδα, μία κουταλιά σούπας ξίδι από λυεκό κρασί για τα αρώματα, μία κουταλιά σούπας χυμό στυμμένου λεμονιού, αλάτι, ελαιόλαδο και ηλιέλαιο. Βάζεις σε ένα μπολ τον κρόκο, τη μουστάρδα, το ξίδι και τον χυμό από το λεμόνι, αλατοπιπερώνεις και ανακατεύεις καλά. Καθώς ανακατεύεις, ρίχνεις το ελαιόλαδο και το ηλιέλαιο. Σερβίρεις σε ένα μπολ και είναι έτοιμη για να αλείψεις το ψωμάκι.

7. Η μαγεία της απλότητας

Μαρούλι, τομάτα, μπέικον, τυρί, καραμελωμένο κρεμμύδι. Τίποτε άλλο. Το σωστό burger που θα σε κάνει να αναφωνήσεις «ΟΥΑΟΥ» οφείλει να είναι απλό. Ούτε πολλά υλικά για να μπερδεύεται ο ουρανίσκος σου, ούτε πολλά μπαχαρικά για να μειώνουν τη γεύση του κρέατος, ούτε περίεργα ψμάκια που θα κλέψουν τη δόξα του μπιφτεκιού. Βέβαια, αν είστε τόσο μερακλήδες που θέλετε συνεχώς να δοκιμάζετε πράγματα και να τεστάρετε τις αντοχές σας, στο Burger Fest θα βρείτε κάθε λογής burger!

8. Το τέλειο ψήσιμο του μπιφτεκιού

Βάζετε ένα αντικολλητικό τηγάνι στη φωτιά μέχρι να «αρπάξει» καλά. Μην βάλετε ούτε λάδι ούτε βιτάμ γιατί το μπιφτέκι θα βγάλει από μόνο του τα ζουμιά που χρειάζονται για το ψήσιμο.Το αφήνετε για 3 λεπτά. Το αλατίζετε και το γυρνάτε από την άλλη. Το αφήνετε άλλα 3 λεπτά και αλατίζετε και αυτή την πλευρά. Για τους πολύ μερακλήδες, περίπου 1 λεπτό πριν κατεβάσετε τα μπιφτέκια, βάλτε μία δυό φέτες τσένταρ σε κάθε μπιφτέκι για τη νοστιμιά.

9. Σερβίρεις πάντα με...

...πατάτες τηγανητές και τη σπιτική μαγιονέζα που έφτιαξες πιο πριν. Είπαμε, το παν βρίσκεται στην απλότητα. Δεν χρειάζεται ούτε να σκάσεις από το πολύ φαγητό ούτε να τιγκάρεις από τα λιπαρά. Απλά πραγματάκια χρειάζονται και το γεύμα σου απογειώνεται.

10. Τι ΔΕΝ πρέπει να ξεχάσεις

Την ΑΛΦΑ Weiss! Μπίρα και μπέργκερ πάνε πακέτο. Burger Fest και ΑΛΦΑ πάνε πακέτο. Το ξέρεις. Τι καλύτερο λοιπόν από μια ΑΛΦΑ Weiss, την μπίρα με την πιο φρουτώδη αίσθηση, τον πιο έντονο αρωματικό χαρακτήρα και την πιο απολαυστική γεύση; 

Και ένα πολύ σημαντικό tip:

Επειδή σας το προτείναμε, ΜΗΝ ΞΕΧΝΑΤΕ πως για να σερβίρετε σωστά τη ΑΛΦΑ Weiss πρέπει να ακολουθήσετε αυτά τα τρία βήματα.