Δείτε τη συνταγή και τα υλικά στο akispetretzikis.com.

Μέθοδος Εκτέλεσης

Για τη σάλτσα

  • Σε ένα  μπολ ανακατεύουμε με ένα σύρμα χειρός τον χυμό πορτοκαλιού, τον χυμό λεμονιού, την κρέμα βαλσάμικο, το ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι.

Για τη σαλάτα

  • Κόβουμε τα παντζάρια στα 4 και τα βάζουμε σε ένα μπολ.
  • Κόβουμε σε λεπτές φέτες το φινόκιο και το προσθέτουμε  στο μπολ.
  • Κόβουμε τα φιλέτα του πορτοκαλιού και τα προσθέτουμε στο μπολ μαζί με τα φύλλα του βασιλικού χοντροκομμένα.
  • Περιχύνουμε τη σάλτσα στο μπολ με τα λαχανικά και ανακατεύουμε ελαφρά με ένα κουτάλι.
  • Σερβίρουμε σε μια πιατέλα.

Για το σερβίρισμα

  • Σε ένα μπολ ανακατεύουμε με ένα κουτάλι τη ρικότα, το ελαιόλαδο, το αλάτι και το πιπέρι.
  • Απλώνουμε πάνω από τα λαχανικά κουταλιές από το μείγμα της ρικότας και σερβίρουμε.