Δείτε τη συνταγή και τα υλικά στο akispetretzikis.com.

Μέθοδος Εκτέλεσης

Για το κέικ

  • Προθερµαίνουµε τον φούρνο στους 180°C, στον αέρα.
  • Βουτυρώνουµε και αλευρώνουμε μία στρογγυλή, αποσπώµενη φόρµα διαµέτρου 20 εκ.
  • Χτυπάµε στον κάδο του µίξερ σε μέτρια προς δυνατή ταχύτητα τα αυγά µε το εκχύλισµα βανίλιας και τη ζάχαρη µέχρι να αφρατέψουν και να διπλασιαστούν σε όγκο.
  • Αφαιρούµε τον κάδο από το µίξερ και προσθέτουµε το αλεύρι.
  • Ανακατεύουµε µε µία µαρίζ µέχρι να έχουµε ένα οµοιόµορφο µείγµα.
  • Αδειάζουµε το µείγµα στη φόρµα και το ψήνουµε για 15-17 λεπτά.
  • Βγάζουµε το κέικ από τον φούρνο και το αφήνουµε πάνω σε µία σχάρα µέχρι να κρυώσει εντελώς.

Για την επικάλυψη

  • Ζεσταίνουµε την κρέµα γάλακτος σε µία κατσαρόλα.
  • Βάζουµε τη λευκή κουβερτούρα σε ένα µπολ.
  • Με το που πάρει βράση η κρέµα γάλακτος, την αδειάζουµε στο µπολ µε τη σοκολάτα και ανακατεύουµε µε µία µαρίζ µέχρι να έχουµε µια οµοιόµορφη γκανάς.
  • Αφήνουµε το µείγµα να κρυώσει αρκετά.
  • Προσθέτουµε το µασκαρπόνε και ανακατεύουµε απαλά µε ένα σύρµα χειρός ή στο µίξερ σε χαμηλή ταχύτητα µέχρι να ενωθεί καλά το τυρί µε τη λευκή γκανάς.
  • Αδειάζουµε το µείγµα στη φόρµα, πάνω από το κέικ, και το βάζουµε στο ψυγείο για 2 ώρες τουλάχιστον, µέχρι να σφίξει η επικάλυψη.  
  • Όταν βγάλουµε το γλυκό από το ψυγείο, χαράζουµε περιµετρικά τα τοιχώµατα της φόρµας µε τη βοήθεια ενός µαχαιριού και την αφαιρούµε.
  • Βάζουµε τη σαντιγί σε σακούλα ζαχαροπλαστικής με μύτη αστέρι 10 χλ. και δηµιουργούµε ροζέτες στο κέικ περιµετρικά.
  • Απλώνουµε στο κέντρο τα flakes κουβερτούρας και σερβίρουμε.