Δείτε τη συνταγή και τα υλικά στο akispetretzikis.com.

Μέθοδος Εκτέλεσης

Για τη βάση μαρέγκας

  • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 130ο C στον αέρα.
  • Απλώνουμε σε ένα ταψί 32x25 εκ. μια λαδόκολλα.
  • Βάζουμε τα ασπράδια και το αλάτι στον κάδο του μίξερ και χτυπάμε με το σύρμα στη δυνατή ταχύτητα για 3-4 λεπτά μέχρι να αφρατέψουν.
  • Χαμηλώνουμε την ταχύτητα του μίξερ στο μέτριο.
  • Προσθέτουμε σε δόσεις τα 180 γρ. από τη ζάχαρη, ρίχνοντας περίπου 1 κ.σ. τη φορά.
  • Όταν προσθέσουμε και τα 180 γρ., ανεβάζουμε το μίξερ στη δυνατή ταχύτητα και χτυπάμε για 5-6 λεπτά ακόμα.
  • Προσθέτουμε το κορν φλάουρ, το ξίδι, το εκχύλισμα βανίλιας, και συνεχίζουμε να χτυπάμε για 1 λεπτό ακόμα.
  • Αφαιρούμε τον κάδο από το μίξερ, με μια σπάτουλα μεταφέρουμε το μείγμα στο ταψί, και το απλώνουμε ομοιόμορφα.
  • Ψήνουμε για 45 λεπτά.
  • Περίπου 10 λεπτά πριν ολοκληρωθεί το ψήσιμο, ετοιμάζουμε τη γέμιση.

Για τη γέμιση

  • Βάζουμε την κουβερτούρα και το βούτυρο σε ένα μπολ πάνω από μια κατσαρόλα με νερό που σιγοβράζει, προσέχοντας το νερό να μην ακουμπάει το μπολ, και αφήνουμε τα υλικά να λιώσουν ανακατεύοντας με μια κουτάλα. 
  • Σε ένα μπολ, με ένα σύρμα χειρός, χτυπάμε τους κρόκους και το αυγό με τα υπόλοιπα 40 γρ. ζάχαρη, μέχρι να αφρατέψουν για 2-3 λεπτά .
  • Προσθέτουμε σιγά σιγά το μείγμα της λιωμένης σοκολάτας στο μείγμα των κρόκων, και χτυπάμε ελαφρά με το σύρμα χειρός μέχρι να ομογενοποιηθούν.
  • Προσθέτουμε το αμύγδαλο σε σκόνη και ανακατεύουμε όλα τα υλικά.
  • Αφαιρούμε τη μαρέγκα από τον φούρνο και αυξάνουμε τη θερμοκρασία του φούρνου στους 140ο C στον αέρα.
  • Απλώνουμε το σοκολατένιο μείγμα πάνω στη μαρέγκα αφήνοντας 2-3 εκ. κενό περιμετρικά, και μεταφέρουμε στον φούρνο.
  • Ψήνουμε για 15 λεπτά.
  • Αφαιρούμε από τον φούρνο, αφήνουμε το brownie να κρυώσει καλά πριν το κόψουμε σε κομμάτια, και σερβίρουμε.