Δείτε τη συνταγή και τα υλικά στο akispetretzikis.com.

Μέθοδος Εκτέλεσης

  • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180ο C στον αέρα. 
  • Καλύπτουμε με λαδόκολλα ένα ταψί και αφήνουμε στην άκρη. 
  • Ανακατεύουμε σε ένα μπολ το πάνκο, το σκόρδο, το αλάτι και το πιπέρι. 
  • Σε ένα δεύτερο μπολ σπάμε τα αβγά και τα χτυπάμε ελαφρά με ένα πιρούνι. Προσθέτουμε το ξινόγαλο και ανακατεύουμε. 
  • Βουτάμε τα φιλέτα στο μείγμα των αβγών και στη συνέχεια τα πανάρουμε με το μείγμα του πάνκο φροντίζοντας να καλυφθούν εντελώς τα φιλέτα από το μείγμα.
  • Μεταφέρουμε τα παναρισμένα φιλέτα στο ταψί και ψήνουμε για 50-60 λεπτά μέχρι να χρυσαφίσουν.  
  • Οσο ψήνονται τα φιλέτα ανακατεύουμε σε ένα μπολ τα βραστά λαχανικά και το ελαιόλαδο. 
  • Αφαιρούμε τα φιλέτα από τον φούρνο και σερβίρουμε με τα βραστά λαχανικά και το γιαούρτι. 
  • Πασπαλίζουμε με τη ρίγανη και σερβίρουμε.