Δείτε τη συνταγή και τα υλικά στο akispetretzikis.com.

Μέθοδος Εκτέλεσης

  • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200ο C στον αέρα. 
  • Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε μια φόρμα 13x25 εκ. και αφήνουμε στην άκρη.
  • Σε ένα μπολ ανακατεύουμε με το σύρμα χειρός το βούτυρο με τη ζάχαρη.
  • Προσθέτουμε τα αβγά ένα ένα περιμένοντας να απορροφηθεί το πρώτο πριν προσθέσουμε το επόμενο ενώ παράλληλα ανακατεύουμε με το σύρμα. 
  • Στη συνέχεια, ρίχνουμε στο μπολ το ξινόγαλο και τον χυμό πορτοκαλιού. 
  • Καθαρίζουμε τα αχλάδια από τη φλούδα και τα κουκούτσια και τα κόβουμε σε κυβάκια 0,5 εκ. 
  • Σε ένα μπολ βάζουμε τα αχλάδια, το αλεύρι, το καλαμποκάλευρο, το μπέικιν πάουντερ, και ανακατεύουμε. 
  • Ρίχνουμε το μείγμα με τα αχλάδια στο μπολ με τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύουμε με μια μαρίζ μέχρι να έχουμε ένα ομοιόμορφο μείγμα. 
  • Αδειάζουμε το μείγμα στη φόρμα και ψήνουμε για 30 λεπτά. 
  • Αφαιρούμε τη φόρμα από τον φούρνο και αφήνουμε πάνω σε μια σχάρα για 30 λεπτά μέχρι να κρυώσει. 
  • Ξεφορμάρουμε και αφήνουμε το κέικ να κρυώσει εντελώς. 
  • Πασπαλίζουμε με τη ζάχαρη άχνη και σερβίρουμε με γάλα.