Δείτε τη συνταγή και τα υλικά στο akispetretzikis.com.

Μέθοδος Εκτέλεσης

  • Βάζουμε μια κατσαρόλα με αλατισμένο μπόλικο νερό να βράσει σε μέτρια φωτιά. 
  • Κόβουμε τα καρότα σε κομμάτια 3 εκ. και τα ρίχνουμε στην κατσαρόλα να βράσουν για 5-10 λεπτά. 
  • Αφού μαλακώσουν, τα αφαιρούμε με τη βοήθεια μιας τρυπητής κουτάλας και αφήνουμε σε ένα μπολ.
  • Πιέζουμε με ένα πιρούνι να γίνουν πουρές και αλατίζουμε.
  • Προσθέτουμε τα 50 γρ. τυρί κρέμα και ανακατεύουμε με μια μαρίζ μέχρι να έχουμε έναν πορτοκαλί πουρέ. 
  • Ρίχνουμε στην ίδια κατσαρόλα το σπανάκι με τον αρακά.
  • Βράζουμε για 4-5 λεπτά μέχρι να μαλακώσει ο αρακάς και σουρώνουμε. 
  • Χτυπάμε στο μούλτι το σπανάκι με τον αρακά και 50 γρ. τυρί κρέμα, μέχρι να έχουμε έναν πράσινο πουρέ.  
  • Τέλος, χτυπάμε τα παντζάρια στο μούλτι μέχρι να διαλυθούν εντελώς.
  • Προσθέτουμε την τελευταία δόση από το τυρί κρέμα και ανακατεύουμε μέχρι να έχουμε έναν ροζ πουρέ. 
  • Αλείφουμε την πρώτη φέτα ψωμί με τον πορτοκαλί πουρέ, τη δεύτερη με τον ροζ πουρέ και την τρίτη με τον πράσινο πουρέ.
  • Καλύπτουμε τη μια φέτα ψωμιού με την επόμενη και τέλος καλύπτουμε με την τέταρτη και τελευταία φέτα για να κλείσουμε το σάντουιτς. 
  • Κόβουμε στα 4 και σερβίρουμε.