Δείτε τη συνταγή και τα υλικά στο akispetretzikis.com.

Μέθοδος Εκτέλεσης

  • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180ο C στον αέρα.
  • Σε ένα μπολ βάζουμε την κουβερτούρα σπασμένη σε κομμάτια, το βούτυρο και μεταφέρουμε σε κατσαρόλα με νερό που σιγοβράζει δημιουργώντας μπεν μαρί και αφήνουμε να λιώσουν.
  • Στον κάδο του μίξερ βάζουμε τα αυγά, τη ζάχαρη, τη βανίλια και χτυπάμε με το σύρμα σε δυνατή ταχύτητα για 3-4 λεπτά μέχρι να αφρατέψει.
  • Βάζουμε τη σοκολάτα από το μπεν μαρί στον κάδο του μίξερ και χτυπάμε μέχρι να ομογενοποιηθούν.
  • Αφαιρούμε τον κάδο από το μίξερ, βάζουμε τον καφέ, το αλεύρι, το αλάτι και ανακατεύουμε με μία κουτάλα.
  • Μεταφέρουμε το μείγμα σε σακούλα ζαχαροπλαστικής και γεμίζουμε τα 2/3 από τα ατομικά φορμάκια που έχουμε βουτυρώσει και κακαώσει.
  • Ψήνουμε για 8-10 λεπτά.
  • Αφαιρούμε και σερβίρουμε αμέσως με σαντιγί.