Δείτε τη συνταγή και τα υλικά στο akispetretzikis.com.

Μέθοδος Εκτέλεσης

  • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180ο C στον αέρα. 
  • Απλώνουμε τα φουντούκια σε ένα ταψί και ψήνουμε για 15-20 λεπτά μέχρι να καβουρδιστούν ελαφρά. 
  • Αφαιρούμε το ταψί από τον φούρνο και μεταφέρουμε τα φουντούκια στο πολυμηχάνημα με τα μαχαίρια. Χτυπάμε μέχρι να διαλυθούν εντελώς. Οσο πιο δυνατό είναι το μηχάνημα τόσο πιο καλά θα διαλυθούν τα φουντούκια. 
  • Βάζουμε σε μια κατσαρόλα τα φουντούκια που χτυπήσαμε, το κακάο, το νερό και τη ζάχαρη. 
  • Μεταφέρουμε την κατσαρόλα σε χαμηλή προς μέτρια φωτιά και ανακατεύουμε συνεχόμενα με ένα σύρμα χειρός. 
  • Με το που αρχίσει να κοχλάζει το μείγμα αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και προσθέτουμε την κουβερτούρα σε κομμάτια. 
  • Ανακατεύουμε καλά με το σύρμα μέχρι να λιώσει εντελώς η κουβερτούρα. 
  • Σερβίρουμε σε φέτες ψωμιού για τοστ και πασπαλίζουμε με φουντούκια.
  • Αποθηκεύουμε σε βαζάκια αεροστεγώς και συντηρούμε στο ψυγείο για 7 ημέρες.