Δείτε τη συνταγή και τα υλικά στο akispetretzikis.com.

Μέθοδος Εκτέλεσης

Για τα χωνάκια

  • Ανακατεύουμε σε ένα μπολ με ένα σύρμα χειρός τη μαγιά με το νερό και 1 κ.σ. από το αλεύρι.
  • Αφήνουμε για 20 λεπτά να ενεργοποιηθεί η μαγιά και να αρχίσει να κάνει φουσκάλες το μείγμα. 
  • Χτυπάμε στον κάδο του μίξερ με τον γάντζο το υπόλοιπο αλεύρι με το αλάτι στη μεσαία ταχύτητα. 
  • Αδειάζουμε το μείγμα της μαγιάς, προσθέτουμε το ελαιόλαδο, και χτυπάμε για 2-3 λεπτά μέχρι να έχουμε ένα ελαστικό ζυμάρι. 
  • Αφαιρούμε τον κάδο από το μίξερ. 
  • Μεταφέρουμε το ζυμάρι σε ένα ελαφρά λαδωμένο μπολ και σκεπάζουμε με μια πετσέτα. Αφήνουμε σε θερμοκρασία δωματίου για 1 ώρα μέχρι να διπλασιαστεί σε όγκο. 
  • Φτιάχνουμε με αλουμινόχαρτο 9 κώνους 10 εκ. ύψος με διάμετρο 5-6 εκ. 
  • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200ο C στον αέρα. 
  • Αλευρώνουμε τον πάγκο εργασίας και ανοίγουμε το ζυμάρι σε 30x40 εκ. 
  • Κόβουμε στα 9 και ρολάρουμε τα κομμάτια ζύμης πάνω στους κώνους. 
  • Κολλάμε καλά τις άκρες να μην ανοίξουν και μεταφέρουμε τους κώνους με την ένωση προς τα κάτω σε ένα ταψί με λαδόκολλα. 
  • Ψήνουμε για 10-12 λεπτά μέχρι να χρυσαφίσουν τα χωνάκια. 
  • Αφαιρούμε τα χωνάκια από τον φούρνο και αμέσως τα στηρίζουμε όρθια σε μια ειδική βάση για χωνάκια ή σε ένα μεγάλο πυρίμαχο μπολ που το έχουμε γεμίσει με όσπρια.

Για τη γέμιση

  • Ρίχνουμε σε κάθε χωνάκι 2 κ.σ. από τη σάλτσα ντομάτας, τη γαλοπούλα, και μοιράζουμε τη μοτσαρέλα. 
  • Ψήνουμε τα χωνάκια όρθια (μέσα στο πυρίμαχο μπολ ή στην ειδική βάση) για 10-15 λεπτά μέχρι να λιώσει το τυρί και να χρυσαφίσει. 
  • Πασπαλίζουμε με πιπέρι, θυμάρι, και σερβίρουμε.