Δείτε αναλυτικά τα υλικά και τη συνταγή στο akispetretzikis.com.

Μέθοδος Εκτέλεσης

  • Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε ένα γουόκ σε μέτρια φωτιά.
  • Κόβουμε το σκόρδο σε λεπτές φέτες πάχους 1 χιλιοστό και τηγανίζουμε για λίγα δευτερόλεπτα μέχρι να χρυσαφίσουν και να γίνουν τραγανές.
  • Αφαιρούμε από το γουόκ και αφήνουμε σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας να στραγγίξουν από το περιττό λάδι.
  • Στο ίδιο γουόκ ζεσταίνουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά.
  • Ψιλοκόβουμε τα φρέσκα κρεμμυδάκια και τρίβουμε το τζίντζερ.
  • Σοτάρουμε στο γουόκ για 1 λεπτό μέχρι να μαλακώσουν τα κρεμμυδάκια, το τζίντζερ και προσθέτουμε τις γαρίδες και τα μύδια.
  • Σοτάρουμε για 1-2 λεπτά μέχρι να ροδίσουν οι γαρίδες και να ανοίξουν τα μύδια. Αφαιρούμε το ένα κέλυφος από τα μύδια.
  • Μεταφέρουμε τις γαρίδες και τα μύδια σε ένα πιάτο.
  • Ψιλοκόβουμε τους χουρμάδες και τους προσθέτουμε στο γουόκ.
  • Βάζουμε σε μία κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά τη σόγια σως, το πιπέρι, το νερό και τον κύβο.
  • Αφήνουμε να πάρει μία βράση και προσθέτουμε τα noodles.
  • Αφήνουμε να βράσουν σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.
  • Σουρώνουμε τα noodles και κρατάμε τον ζωμό στο γουόκ, ανακατεύουμε, και αφήνουμε να σιγοβράσει για 20 λεπτά.
  • Σερβίρουμε τα noodles σε μπολάκια μαζί με τις γαρίδες, τα μύδια και τα ραπανάκια σε φέτες.
  • Μοιράζουμε τον ζωμό στα μπολάκια, διακοσμούμε με φύλλα κόλιανδρου και σερβίρουμε.