Δείτε αναλυτικά τα υλικά και τη συνταγή στο akispetretzikis.com.

Μέθοδος Εκτέλεσης

  • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180ο C στον αέρα.
  • Κόβουμε τα κολοκυθάκια στη μέση κατά μήκος, και με ένα κουτάλι αφαιρούμε τη σάρκα τους. 
  • Μεταφέρουμε τη σάρκα σε ένα μπολ και αφήνουμε στην άκρη. 
  • Μεταφέρουμε τα κολοκυθάκια σε ένα ταψί, αλατοπιπερώνουμε, και ραντίζουμε με το ελαιόλαδο. 
  • Ψήνουμε για 10 λεπτά στον φούρνο μέχρι να ετοιμάσουμε τη σάλτσα. 
  • Αφαιρούμε το ταψί από τον φούρνο. 

Για τη σάλτσα

  • Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο και την πιπεριά. 
  • Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά. 
  • Σοτάρουμε τα λαχανικά για 2-3 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν ελαφρά. 
  • Ψιλοκόβουμε τη σάρκα από τα κολοκυθάκια που κρατήσαμε στο μπολ και τη ρίχνουμε στο τηγάνι. 
  • Σοτάρουμε για 2-3 λεπτά μέχρι να χάσουν τα υγρά τους. 
  • Σβήνουμε με το κρασί, ανακατεύουμε με μια κουτάλα, και προσθέτουμε τον συμπυκνωμένο χυμό ντομάτας, αλάτι και πιπέρι. 
  • Αφήνουμε για 5-7 λεπτά να βράσει η σάλτσα και αποσύρουμε το τηγάνι από τη φωτιά. 
  • Γεμίζουμε τα κολοκυθάκια που ψήσαμε με τη σάλτσα. Προσθέτουμε τη μοτσαρέλα και το τσορίθο. 
  • Μεταφέρουμε το ταψί στον φούρνο και ψήνουμε για 10 λεπτά μέχρι να λιώσει και να χρυσαφίσει το τυρί. 
  • Αφαιρούμε το ταψί από τον φούρνο, πασπαλίζουμε με το θυμάρι, και σερβίρουμε. 

Tip

Για μια παιδική παραλλαγή μπορείτε να αντικαταστήσετε το τσορίθο με κάποιο άλλο αλλαντικό!