Τι αξία θα είχαν πολλές από τις εμπειρίες σου αν δεν είχες τη δυνατότητα να τις διηγηθείς; Όπως αυτή με τον παππού που γνώρισες σ΄ ένα καφενείο ακριτικού χωριού και παρά τα 105 χρόνια του σ’ έβαλε κάτω στο τάβλι; Εκείνη που παραλίγο να συγκρουστείς μ’ ένα διερχόμενο μηχανάκι και όταν βγήκες από το αυτοκίνητο να ζητήσεις τα ρέστα από τον οδηγό συνειδητοποίησες πως επρόκειτο για τον κολλητό σου από το δημοτικό και αφού αγκαλιαστήκατε καταλήξατε σ’ ένα κουτούκι να τρώτε και να πίνετε όσο θυμόσασταν τα παλιά; Ή εκείνες τις ιστορίες που προέκυψαν από το ταξίδι που έκανες παρέα μόνο με ένα backpack στο Βιετνάμ;

Κάθε ιστορία όσο συναρπαστική και να είναι, χάνει ένα τεράστιο κομμάτι της αξίας της αν δεν έχεις ανθρώπους να τη διηγηθείς. Ανθρώπους που μέσα από την αφήγηση θα γίνουν κομμάτι της με τις αντιδράσεις τους και τα συναισθήματα που θα τους γεννήσεις.

Κάθε ιστορία εκτός, όμως, από ακροατές χρειάζεται να συνοδεύεται από προσεγμένο φαγητό και καλό κρασί. Πόσο μάλλον όταν το κρασί εκτός από την ευθυμία που προκαλεί εκ φύσεως με την κατανάλωσή του λύνοντας τις γλώσσες της παρέας έχει και το ίδιο τις δικές του προσωπικές ιστορίες να διηγηθεί.

 

Ένα κρασί που έχει να διηγηθεί όχι μία και δύο, αλλά 20 ιστορίες είναι το επετειακό κρασί «Είκοσι Ιστορίες» της Lidl Ελλάς, το οποίο κυκλοφορεί η εταιρεία προκειμένου να γιορτάσει τα 20 χρόνια της στην ελληνική αγορά. Ένα κρασί με χαρακτήρα τόσο ξεχωριστό όσο και η εικοσάχρονη πορεία της εταιρίας στην Ελλάδα.

Πρόκειται για ένα κρασί, το οποίο κυκλοφορεί σε 20 συλλεκτικές ετικέτες και η δική του ιστορία ξεκινά από την βόρεια Πελοπόννησο. Εκεί που ευδοκιμούν οι ποικιλίες Merlot και Syrah και στη συνέχεια συνδυάζονται για να δημιουργήσουν ένα εξαιρετικό κόκκινο κρασί.

Όσον αφορά το άρωμά του, είναι πυκνό από μαύρα φρούτα, ενώ οι πιο έμπειροι στο κρασί θα μπορέσουν να διακρίνουν νότες από βύσσινα, βατόμουρα και δαμάσκηνα.

Έχει πλούσια γεύση, ευχάριστη οξύτητά, ενώ η επίγευσή του θα σας συντροφεύει για ώρες. Για να το απολαύσετε στο έπακρο συνδυάστε το με ψητά κρεατικά που μόλις βγήκαν από το barbecue, φαγητά κατσαρόλας, πουλερικά φούρνου ή μαλακά τυριά.

Έτσι, την επόμενη φορά που θα καλέσεις την παρέα σου στο σπίτι, τα μόνα για τα οποία πρέπει να προνοήσεις είναι το φαγητό και το κρασί. Δεν χρειάζεται κάποιος από εσάς να έχει κάποια συγκλονιστική ιστορία να διηγηθεί αρκεί να γεμίσετε τα ποτήρια σας με το ζωηρό κόκκινο κρασί με τις ιώδεις ανταύγειες. Όσα περισσότερα μπουκάλια βρεθούν στο τραπέζι σας, τόσες περισσότερες ιστορίες θα ακουστούν. Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να αφήσετε το κρασί να μιλήσει.

Nα μιλήσει και να αφηγηθεί ιστορίες σαν αυτή του Μπέρναρντ του Κλέφτη:

«Στο Βασίλειο του Μπέρναρντ του Κλέφτη τα πάντα μετρώνται με βάση το Ιδανικό. Για παράδειγμα το κρασί δεν μετριέται σε ml. Ούτε σε kg. Ούτε καν σε ποτήρια. Στο Βασίλειο του Μπέρναρντ του Κλέφτη το κρασί μετριέται σε Ηλιοβασιλέματα. Πχ αυτό το μπουκάλι περιέχει 0,75 Ηλιοβασιλέματα ερυθρό οίνο. Δηλαδή τόσο ερυθρό οίνο όσο χρειάζεστε για να απολαύσετε Ιδανικά τα τρία τέταρτα ενός Ηλιοβασιλέματος. Γιατί - ας πούμε - στο τελευταίο τέταρτο θα
έπρεπε να γυρίσετε σπίτι για να προστατέψετε τον εαυτό σας και το έτερόν σας ήμισυ από τις περιπέτειες που κρύβει η νύχτα… για τις οποίες φυσικά υπάρχουν μπουκάλια 1,5 Ηλιοβασιλεμάτων». 

Τις «Είκοσι Ιστορίες» θα τις βρείτε στα καταστήματα Lidl με 20 διαφορετικές, συλλεκτικές ετικέτες. Κάθε ετικέτα παραπέμπει σε μία συμβολική ιστορία εμπνευσμένη από τον ελληνικό τόπο, τις ομορφιές και τις ιδιοτροπίες του.

Ανακαλύψτε τες!