Δείτε αναλυτικά τα υλικά και τη συνταγή στο akispetretzikis.com.

Μέθοδος Εκτέλεσης

Για το ρύζι

  • Σε μία κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά βάζουμε νερό να βράσει και ρίχνουμε μέσα τα σακουλάκια από το ρύζι, το κάρι, αλάτι και πιπέρι. Αφήνουμε το ρύζι να βράσει σύμφωνα με τις οδηγίες του κατασκευαστή.

Για το κοτόπουλο

  • Κόβουμε το κοτόπουλο σε λωρίδες και το βάζουμε σε ένα μπολ με το κορν φλάουρ, το κάρι και τον χυμό από 1-2 λάιμ. Αναμειγνύουμε καλά και αφήνουμε να μαριναριστεί για λίγο (Σε αυτό το σημείο μπορούμε να το αφήσουμε στο ψυγείο μέχρι και για 2 ημέρες).
  • Ζεσταίνουμε σε ένα τηγάνι αντικολλητικό, λίγο ελαιόλαδο σε δυνατή φωτιά.
  • Βάζουμε το κοτόπουλο και σοτάρουμε για να πάρει χρώμα και από τις δύο πλευρές (περίπου 5 λεπτά).
  • Προσθέτουμε τα κάσιους, τη σόγια, το νερό και τον χυμό από λάιμ.
  • Περιμένουμε να δέσει η σάλτσα από μόνη της αλλά τη βοηθάμε ανακατεύοντας με ένα κουτάλι για περίπου 4-5 λεπτά.
  • Στο τέλος, εκτός φωτιάς, προσθέτουμε το μέλι, τον μαϊντανό και ανακατεύουμε.

Για το σερβίρισμα

  • Σερβίρουμε το ρύζι σε ένα πιάτο με το κοτόπουλο και με φέτες λάιμ.

Tip

  • Το μέλι το ρίχνουμε στο τέλος γιατί αλλιώς δεν θα δέσει η σάλτσα μας!