Δείτε αναλυτικά τα υλικά και τη συνταγή στο akispetretzikis.com.

Μέθοδος Εκτέλεσης

  • Βάζουμε σε μια κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά τη ζάχαρη με το νερό και βράζουμε για 5 λεπτά μέχρι να αρχίσει να κοχλάζει το νερό και να λιώσει η ζάχαρη.
  • Ρίχνουμε τα μανιτάρια στην κατσαρόλα μαζί με το θυμάρι και ανακατεύουμε ώστε να καλυφθούν εντελώς από το σιρόπι.
  • Βράζουμε για 40 λεπτά μέχρι να εξατμιστεί η μισή ποσότητα του σιροπιού ενώ ξαφρίζουμε με τη βοήθεια μιας τρυπητής κουτάλας.
  • Αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και προσθέτουμε τον χυμό λεμονιού. Ανακατεύουμε και αφήνουμε να κρυώσει.
  • Σερβίρουμε με παγωτό καϊμάκι και θυμάρι.