Δείτε αναλυτικά τα υλικά και τη συνταγή στο akispetretzikis.com.

Μέθοδος Εκτέλεσης

  • Καθαρίζουμε το καρότο και το τρίβουμε στον χοντρό τρίφτη. 
  • Καθαρίζουμε και ψιλοκόβουμε την πιπεριά και το μπρόκολο.
  • Τοποθετούμε ένα τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. 
  • Προσθέτουμε 1 κ.σ. ελαιόλαδο και ρίχνουμε μέσα τα λαχανικά. Μαγειρεύουμε για 2-3 λεπτά  ανακατεύοντας με μια ξύλινη κουτάλα. 
  • Αφαιρούμε από τη φωτιά, αφήνουμε 5 λεπτά να πέσει η θερμοκρασία, και προσθέτουμε το τυρί κρέμα, το τσένταρ τριμμένο, τον βασιλικό ψιλοκομμένο και το αλάτι. 
  • Ανακατεύουμε καλά με ένα κουτάλι και αφήνουμε τη γέμιση στην άκρη μεχρι να τη χρειαστούμε.
  • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180ο C στον αέρα.
  • Κόβουμε τα φιλέτα κοτόπουλου στη μέση κατά μήκος αφήνοντάς τα ενωμένα από τη μια πλευρά για να μπορέσει να χωρέσει η γέμιση.
  • Με ένα κουτάλι γεμίζουμε τα φιλέτα με τη γέμιση και κλείνουμε με δύο οδοντογλυφίδες το κάθε φιλέτο. Εναλλακτικά μπορούμε να τα δέσουμε και με σπάγκο μαγειρικής.
  • Τοποθετούμε ένα τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, προσθέτουμε 1 κ.σ. ελαιόλαδο και σοτάρουμε τα φιλέτα για 2-3 λεπτά από κάθε πλευρά.  
  • Τα μεταφέρουμε σε ένα ταψί με λαδόκολλα και ψήνουμε στον φούρνο για 30-35 λεπτά.
  • Σερβίρουμε με πράσινη σαλάτα, ντοματίνια και πασπαλίζουμε με ελαιόλαδο και αλάτι.