Δείτε αναλυτικά τα υλικά και τη συνταγή στο akispetretzikis.com.

Για τη γέμιση

  • Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μια βαθιά κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά. 
  • Σπάμε με τα χέρια μας τα χόρτα και τα σοτάρουμε για 2-3 λεπτά μέχρι να μαραθούν και να χάσουν τον όγκο τους. 
  • Αφαιρούμε τα χόρτα από την κατσαρόλα, προσθέτουμε το αλάτι και αφήνουμε σε ένα σουρωτήρι να στραγγίξουν για 15 λεπτά. Στη συνέχεια, τα μεταφέρουμε σε ένα μπολ. 
  • Σπάμε με τα χέρια μας τη φέτα και τη ρίχνουμε στο μπολ μαζί με το φρέσκο κρεμμυδάκι, τον άνηθο, το καλαμποκάλευρο και το πιπέρι. 
  • Ανακατεύουμε και αφήνουμε στην άκρη μέχρι να τα χρειαστούμε. 

Για τη ζύμη

  • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200ο C στον αέρα. 
  • Αλείφουμε λίγο από το ελαιόλαδο σε ένα ταψί 40x30 εκ.
  • Ανακατεύουμε σε ένα μπολ με το σύρμα το ελαιόλαδο με το γιαούρτι τα αυγά και το γάλα. 
  • Προσθέτουμε το καλαμποκάλευρο, το αλάτι, και ανακατεύουμε με το σύρμα μέχρι να έχουμε έναν ομοιόμορφο και λείο χυλό. 
  • Περιχύνουμε τον μισό χυλό στο ταψί. Καλύπτουμε με τη γέμιση και απλώνουμε σε όλο το ταψί. Σκεπάζουμε τη γέμιση με τον υπόλοιπο χυλό και ψήνουμε για 40-45 λεπτά μέχρι να ροδίσει και να σφίξει ο χυλός. 
  • Αφαιρούμε το ταψί από τον φούρνο και αφήνουμε να κρυώσει για 30 λεπτά η πίτα. 
  • Κόβουμε σε κομμάτια και σερβίρουμε. 

Tip: Μπορούμε αντί για χόρτα να βάλουμε σπανάκι αλλά η παραδοσιακή συνταγή της Στερεάς Ελλάδας είναι με χόρτα.