Δείτε αναλυτικά τα υλικά και τη συνταγή στο akispetretzikis.com.

Μέθοδος Εκτέλεσης

  • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180ο C στον αέρα. 
  • Σε μια κατσαρόλα με νερό που βράζει προσθέτουμε 1 πρέζα αλάτι, βάζουμε το κοφτό μακαρονάκι, και βράζουμε για 6 λεπτά.
  • Το στραγγίζουμε και το μεταφέρουμε ξανά στην κατσαρόλα.

Για τη σάλτσα

  • Σε ένα μπολ ανακατεύουμε 50 γρ. από το γάλα μαζί με το κορν φλάουρ με ένα σύρμα χειρός.
  • Σε ένα κατσαρολάκι ζεσταίνουμε τα υπόλοιπα 450 γρ. γάλα σε μέτρια φωτιά, για 2-3 λεπτά.
  • Προσθέτουμε το μείγμα του κορν φλάουρ μέσα στο ζεστό γάλα και ανακατεύουμε σε χαμηλή φωτιά μέχρι να πήξει το μείγμα και να γίνει λείο. 
  • Αφαιρούμε από τη φωτιά και προσθέτουμε το μισό τσένταρ, τη μισή μοτσαρέλα, το αλάτι και το πιπέρι.

Για τη σύνθεση

  • Προσθέτουμε τη σάλτσα στην κατσαρόλα με το μακαρονάκι.
  • Προσθέτουμε τα ντοματίνια κομμένα στη μέση και τον βασιλικό, ψιλοκομμένο. 
  • Μεταφέρουμε το μείγμα σε ένα πυρίμαχο σκεύος 20x30 εκ.
  • Πασπαλίζουμε με το υπόλοιπο μισό τσένταρ και τη μισή μοτσαρέλα.
  • Ψήνουμε για 15-20 λεπτά, μέχρι να χρυσαφισει.